Lastik Değişim Fiyatı ve Ücreti Ne Kadar (Balans Dahil) – 2023

Otomobillerimizin lastiklerinin yaz ve kış değiştirilmesi gerekmektedir. Bunun için bir oto lastikçiden yardım almanız gerekir. Peki ya yazlık ve kışlık lastik değişimi 2023 yılı için ne kadar? Balans ücreti dahil lastik değişim fiyatı hakkında bilgi vereceğiz.

Otomobiller ne kadar kaliteli olursa olsun yola temas eden noktaları lastiklerdir. Lastikler ise yazlık ve kışlık olmak üzere iki çeşittir. Kışlık lastikler Ekim ve Kasım aylarında takılırken, yazlık lastikler ise Nisan ve Mayıs aylarında takılmaktadır. Lastik değişimi için mutlaka bir ustadan yardım almanız gerekir. Çünkü lastik değişimi için özel üretilmiş makinalara ihtiyaç vardır. Ayrıca her lastik değişiminde mutlaka balans ayarı yapılması gerekir.  Kışlık lastikler daha yumuşak yapıya sahip oldukları için yazın kullanılması sakıncalıdır. Çünkü yolda tutunmayı zorlaştırır. Tam tersi olarak yazlık lastikler ise buzlu ve karlı yollarda daha sertleştiği için aracınızın lastiklerinin kaymasına neden olur.

Yazlık ve Kışlık Lastik Ne Kadara Değişir?

Lastik değişim fiyatları her geçen gün biraz daha artmaktadır. Ayrıca lastik değişimi için mutlaka işini bilen bir ustadan yardım almanız gerekir.  Ustanız aracınızı lifte kaldırıp veya kriko ile ilgili tekeri kaldırıp lastikleri değiştirecektir. 2023 yılı için lastik değişim ücreti 150-200 lira arasında değişmektedir. Bu dört lastik için balans ayarı dahil ücret olarak belirlenmiştir.  Ancak bu 15 jant lastik için belirlenmiştir. Aracınız jant büyüklüğü daha büyüdükçe bu fiyatların üstüne 20 lira daha koymalısınız. Örnek vermek gerekirse;

14 jant lastik değişim fiyatı : 130 lira

15 jant lastik değişim fiyatı : 150 lira

16 jant lastik değişim fiyatı : 170 lira

17 jant lastik değişim fiyatı : 180 lira

18 jant lastik değişim fiyatı : 200 lira

Bu fiyatlar en dip rakamlar olup bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Bu sebeple üstüne 50 lira daha koyabilirsiniz. Lastik değişimi sırasında siboplar eskidiyse onları da değiştirmeniz gerekir. Bunun için oto lastik ustanız ayrı bir para isteyecektir.

Lastik değişimlerini asla aksatmamalı ve zamanında yapmalısınız. Pek çok sürücü kışlık lastiklerini yazın kullanmak isterler. Ancak kışlık lastikler aracın sıcak asfaltta tutunmasını zorlaştırır. Bu durum sizin, aracınızın ve sevdiklerinizin canını tehlikeye atmanıza neden olacaktır.

Kaynak: otogenel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır