Bagaj Amortisörü Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Özellikle hatchback kasa otomobillerde bulunan bagaj amortisörü ne kadara değişir? Bagaj amortisörü fiyatı ne kadar? Bagaj amortisörü değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Kısaca 2023 yılı için bagaj amortisörü değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

bagaj amortisoru degisimi ne kadar

Sedan kasa otomobillerde bagaj kapağının yukarıda durması için yaylı sistem kullanılır. Ancak sedan olmasına rağmen amortisör kullanılan araçlarda vardır. Ancak hatchback kasa araçların bagajının açılı şekilde durması için hidrolik gücünden faydalanılır. Amortisörün çalışma şekli aynen şu şekildedir. Amortisör bir mil ve tüpten oluşmaktadır. Tüpün içinde basınçlı yağ vardır. Bagajı açtığınız zaman mil yukarı çıkarken yağı sıkıştırır. Böylelikle bagaj kapağı kendi kendine yukarıda kalmış olacaktır. Ancak amortisörün tutma gücü kapağın ağırlığı ile hemen hemen aynıdır. Bagaj kapağını kapatmak istediğinizde hafifçe bastırdığınızda amortisörün baskı gücü yetmez ve kapak aşağıya doğru iner. Böylelikle siz bagaj kapağını rahatça açıp kapatabilirsiniz.

Bu sistemin en önemli parçası bagaj amortisörüdür. Genelde her iki tarafta birer tane bulunmasına rağmen bazı araçlarda tek bir tarafta bulunabilir. Aracınızın bagaj kapağı açık kalmıyor ve kendi kendine kapanıyorsa amortisörler tutma gücünü kaybetmiş olabilir. Ayrıca içindeki hidrolik yağının sızması amortisörün işlevini yitirmesine neden olur. Bagaj amortisörü tamir edilemeyen bir parça olduğu için arıza yaptığı zaman değiştirilmesi gerekmektedir. Aslında bagaj amortisörü değişimini sizde yapabilirsiniz. Ancak daha önce bir tecrübeniz yoksa bir ustadan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır.

İlginizi Çekebilir :  “Yakıt Deposu Kapağı Ne Kadara Değişir

Bagaj Amortisörü Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Bagaj amortisörlerinden hangisinin patlak olduğunu çok aramayın. Değiştirirken ikisini birden değiştirmenizi öneririm. Çünkü eskiyen amortisör tutma gücünü kaybediyor ve yenisinin ömrünü kısaltıyor. Bagaj amortisörü değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız. Ortalama 1 saatlik bir süre içinde ustanız değiştirebilecektir. Bagaj amortisörü çift fiyatı 100 ile 200 lira arasındadır. Ustanızda en fazla 100 liralık bir işçilik ücreti karşılığında rahatlıkla değiştirecektir. Sonuç olarak bagaj amortisörü değişimi maliyeti 2023 yılı için 200 ile 300 lira arasında bir para tutacaktır.

Bagaj amortisörü satılırken zaten çift olarak satılır. Ancak bazı cimri sürücüler tek arar ve bulur. Kâr ettiğini zannederken daha maliyetli olur. Çünkü eski amortisörün yüklenmesi gereken güç tamamen yeni amortisöre biner ve ömrünü kısaltır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top