Kaput Süngeri (Keçesi) Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Otomobillerin kaputunun altında bulunan bir yalıtım malzemesi olan kaput süngeri ne kadara değişir? Kaput süngeri fiyatı ne kadar? Kaput süngeri değişimi işçilik ücreti kadardır? Sonuç olarak otomobil kaput süngeri değişimi 2023 yılı maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

kaput sungeri kecesi degisimi 2023

Kaput süngeri bir aracın motor kapağının içinde bulunan yani motor kısmına bakan tarafta bulunmaktadır. Kaput süngerinin görevi motor sıcaklığının aracın boyasına zarar vermesini engellemek ve motor sesinin azaltılmasını sağlamaktır. Bazı otomobillerde özellikle ucuz olanlarında kaput içi süngeri bulunmaz. Bu tür araçların kaputunda boya yanması olduğunu çok daha iyi görebilirsiniz. Çünkü motor çalışırken sürekli olarak yüksek sıcaklık üretir. Kaput süngerinin diğer adı Kaput Ses İzalatörü olarak bilinmektedir.

Uzun süreli kullanım sonucu kaput keçesi sarkma yapabilir. Ayrıca kalınlığını yitirdiği için eskisi gibi yalıtım sağlayamaz. Bu tür durumlarda mutlaka değiştirilmesi gerecektir.

İlginizi Çekebilir : “Şarj Dinamosu (Alternatör) Değişimi ve Tamiri Ne Kadar

Kaput Ses İzalatörü (Kaput Keçesi) Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Kaput keçesini değiştirmek öyle uzun süren bir işlem değildir. Ustanız ortalama 1-2 saat içerisinde kolaylıkla değiştirecektir. Kaput ses izalatörü değiştirilirken bildiğimiz yapıştırıcı kullanılamaz. Çünkü sıcaklık nedeniyle tutkal ve bali gibi yapıştırıcılar hemen sarkma yapmasına neden olacaktır. Bu yapıştırıcının bir tüpü bugün için 75 liraya satılmaktadır. Zaten bir otomobilin kaput süngerini değiştirmek için bir tüp yapıştırıcı yetmektedir. Kaput süngeri fiyatları ise aracın marka ve modeline göre değişir. Piyasada 300 ile 1.500 lira arasında bir paraya satılmaktadır. Değişimi için işçilik ücreti ise 300 lira alınmaktadır. Bunun Yani sonuç olarak 2023 yılı için Kaput Ses İzalatörü (kaput keçesi) değiştirme maliyeti 675 ile 1.900 lira arasında bir paraya mâl olacaktır.

Kaput süngeri aracın yürüyen aksam parçalarından bir tanesi değildir. Pek çok sürücü eskidiği zaman söker atar ve yenisini takmaz. Ancak aracın kaput kapağı boyası mutlaka deforme olacaktır. Ayrıca motor sesinin aracın içine daha fazla geleceği görülecektir. Eğer elinizden biraz tamir geliyorsa sizde kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Ama daha önce bir tecrübeniz yoksa mutlaka anlayan bir ustadan yardım almanızı tavsiye ederim.  Aracınızda özellikle LPG gibi yüksek sıcaklıklarda çalışan bir yakıt sistemi varsa mutlaka kullanmanız gerekmektedir.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top