Tevzi Makarası Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Eski karbüratörlü araçlarda bulunan bir parça olan tevzi makarası ne kadara değişir? Tevzi makarası fiyatı ne kadar? Tevzi makarası değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için tevzi makarası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Gelişen otomobil teknolojisi otomobillerin arıza yapma olasılığını çok daha fazla düşürmüş durumda. Yeni nesil araçlarda ateşleme sıralaması bir bilgisayar sistemi tarafından kontrol edilmektedir. Ancak eski sistem karbüratörlü araçlarda ECU olmadığı için bunun mekanik olarak ayarlanması gerekmektedir. Tevzi makarası değişim maliyeti hakkında bilgi vermeden önce ne işe yaradığı hakkında bilgi edinirsek daha hâkim olabilir.

Ateşleme için bobinden gelen elektrik önce distribütöre ulaşır. Burada bujilere dağıtılması için bölünür. Ancak bujilerin hepsinin aynı anda ateşlenmemesi gerekir. Çünkü bunun bir sırası olmalıdır. Örneğin 1 numaralı ve 3 numaralı silindirlerde ateşleme varken 2 ve 4 numaralı olanlarda ateşleme olmaması gerekir. İşte bunu ayarlayan parçaya tevzi makarası adı verilir. Makara denilmesinin sebebi sürekli olarak dönmesidir. Distribütör kapağının hemen altında bulunan tevzi makarası döndüğü zaman elektriği ilgili bujilerden keser. Böylelikle ateşleme sırası değişmiş olur. Motor devri ne kadar artarsa tevzi makarasının dönüş hızı da aynı derecede artar.

İlginizi Çekebilir : Ateşleme Bobini Değişim Fiyatı Ne Kadar

Eğer aracınızın tevzi makarası arıza yaparsa ateşleme bozulacaktır. Arıza yaptığının belirtileri “rölantide dalgalanma, motorun stop etmesi, sabahları zor çalışma veya hiç çalışmama, motor performansının düşmesi, egzozdan siyah duman gelmesi” gibi şeyler görülebilir.

Tevzi Makarası Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Tevzi makarasını değiştirirken distribütör kapağını da değiştirirseniz sizin faydanıza olacaktır. Tevzi makarası fiyatı Tofaş araçlar için Mako marka 150 lira civarındadır. Bu fiyata kapak dahildir. Diğer araçların tevzi makarası fiyatları da 150 ile 250 lira arasında değişmektedir. Değişimi zor olmadığı için işçilik ücreti olarak 100 lira alınmaktadır. Kısaca 2023 yılı için tevzi makarası değişim maliyeti 250 ile 350 lira arasında bir para tutacaktır.

Tevzi makarası arızası ustaların en çok suistimal ettiği konulardan bir tanesidir. Basit ve ucuz bir tamir ve değişim süreci olmasına rağmen sanayi ustaları müşterileri daha pahalı bir arıza olduğu gibi kandırırlar. Bunun için arızasını iyi anlamanız sizin maddi açıdan faydanıza olacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top