Debriyaj Teli (Halatı) Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Eski nesil araçlarda bulunan debriyaj teli kadara değişir? Debriyaj teli fiyatı ne kadar? Debriyaj halatı değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için debriyaj teli (halatı) değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

debriyaj teli degisimi ne kadar

Debriyaj teli günümüz otomobillerinde bulunmaz. Çünkü elektrikli debriyaj sistemine geçilmiştir. Sizin debriyaj pedalına bastığınız zaman hidrolik basınç kadar güç şanzımana iletilmektedir. Ancak eski araçlarda ve ucuz otomobillerde debriyaj teli kullanılmaktadır. Debriyaj teli, pedal basılı değilken gergin değildir. Ancak sizin debriyaja bastığınız kadar tel gerilir ve şanzıman üstünde bulunan debriyaj bilyasını gerdirir. Böylelikle aracınızda kolaylıkla vites değişimleri yapabilirsiniz. Bildiğimiz ince çelik bir tel olan bu halat zamanla kopabilir. Ayrıca paslanması nedeniyle takılabilir. Paslandığı için takılırsa üstünü temizlerseniz bir süre daha idare edebilir. Ancak sökülmüşken değiştirilmesi en sağlam yoldu. Ancak koptuğu zaman mecbur değiştirmek zorunda kalacaksınız. Ayrıca debriyaj halatı koparsa aracınızda vites değiştiremeyeceğiniz için yolda kalacaksınız. Bu sebeple aracınızın debriyaj telini baskı balata değişimi sırasında değiştirmeniz sizin faydanıza olacaktır. Debriyaj teli kopmadan önce genelde bir belirti vermez. Ancak nadiren de olsa, debriyaj pedalında takılma, debriyajın alttan kavraması veya pedalın aşırı yumuşaması gibi belirtiler verebilir. Her ne olursa olsun sizi yolda koyabilecek bir parça olduğu için önem göstermeniz gerekmektedir.

debriyaj teli

Debriyaj Teli (Halatı) Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Debriyaj halatını değiştirmek için bir motor mekanik ustasından yardım almanız gerekmektedir. Öncelikle aracınızın pedalı ile şanzıman arasında olan bağlantı sökülecek ve halat boşa çıkartılacaktır. Ardından yeni debriyaj halatını almak zorundasınız. Bugün (2023 yılı için) debriyaj teli fiyatı 150 ile 750 lira arasında bir paraya satılmaktadır. Bu fiyat farklılığında aracın marka ve modeli çok büyük rol oynamaktadır. Debriyaj halatı değişimi için işçilik ücreti ise 300 ile 500 lira arasında bir para alınmaktadır. Yani sonuç olarak 2023 yılı için debriyaj telini değiştirmenin maliyeti 450 ile 1.250 lira arasında bir para tutacaktır.

Yazımızın içinde bahsettiğimiz gibi debriyaj telini, ağır bakım olan baskı balata değişimi sırasında değiştirirseniz bu riski ortadan kaldırmış olursunuz. Çünkü debriyaj halatının ne zaman kopacağı önceden kestirilemez. Ben bir keresinde uzun yolda giderken kopmuştu ve yolda kalmıştım. Bu tür zorluklar çekmemek için değişecek parçalar arasında yer almalıdır.

Kaynak: otogenel.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır