Üst Kapak (Silindir Kapak) Contası Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Halk arasında silindir kapak contası veya üst kapak contası ne kadara değişir? Üst kapak contası fiyatı ne kadar? Silindir kapak contası değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için üst kapak contası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

ust kapak contasi degisimi fiyati

Motor bloğu iki ana parçadan meydana gelir. Bunlar alt motor bloğu ve üst kapaktır. Motor bloğunda silindirler, biyel kolları, krank milleri gibi parçalar bulunur. Motorda yanmanın meydana geldiği yer motor bloğudur. Motor bloğunun üstünde silindir kapağı adı verilen diğer bir bölüm bulunmaktadır. Buna ise üst kapak adı verilir. Üst kapakta emme ve egzoz subapları, eksantrik mili, bujiler ve çeşitli parçalar vardır. Motor bloğu ile üst kapak birbirine bağlı bir şekilde durmaktadır. Arasında ise üst kapak contası adı verilen bir sızdırmazlık sağlayan parça vardır. Buna silindir kapak contası adı verilir. Bu conta metalden yapılmıştır ve sıcağa dayanıklı olmak zorundadır. Ancak yılların verdiği aşınma ve aracın motorunun hararet yapması üst kapak contası yanmasına neden olabilir.

İlginizi Çekebilir : ” Marş Dinamosu Kömürü Değişim Fiyatı Ne Kadar

Aracınızda üst kapak contası yanarsa bunu hemen fark edeceğiniz belirtiler meydana gelir. Çünkü bu contanın görevi su, motor yağı ve yakıtın birbirine karışmasını engellemektir. Üst kapak contası yandığı zaman bu sıvılar birbiriyle karışır. Örneğin yanma odasına su sızar. Bunun sonucunda aracınızda hararet yapma, motorda tekleme, egzozdan beyaz duman atma, yakıt tüketiminin artması, motorun hararet yapması ve çekiş kaybı gibi belirtiler görülebilir. Ayrıca radyatörün su kaynatması da gözle görülür belirtilerinden birisidir.

ust kapak contasi degisimi yeri

Üst Kapak Contası Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Silindir kapak contası değiştirilmesine karar verildiği zaman işten anlayan bir motor ustasından yardım almalısınız. Çünkü bu işlem sadece basit bir conta değişimi değildir. Çok ince ayarlar gerektirmektedir. Üst kapak contası değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız. Ortalama 1 ile 1.5 gün bir süre alacaktır. Conta değişimi için önce külbütör kapağı ve ateşleme sistemi elemanları sökülür. Son olarak silindir kapak saplamaları (vidaları) yerinden çıkartılır ve kapak taşlanmak üzere tornacıya gönderilir. Kapak taşlama ücreti 2.000 liraya yapılmaktadır. Üst kapak contası fiyatı ise 200 ile 750 lira arasında bir parça fiyatına satılmaktadır. Üst kapak contasının değişimi için ise günümüzde ustalar 1.000 lira işçilik ücreti istemektedirler. Sonuç olarak yanmış üst kapak contası değişim maliyeti 2023 yılı için 3.750 ile 8.000 lira arasında değişen bir fiyata yapılmaktadır. Fiyatın bu kadar değişkenlik göstermesinin sebebi aracın valf sayısına ve motorunun yapısına göre değişiklik göstermesidir.

Kaynak: otogenel.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır