Alternatör Diyot Tablası Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Adı çok fazla duyulmadan parçalardan bir tanesi olan diyot tablası ne kadara değişir? Alternatör diyot tablası fiyatı ne kadar? Diyot tablası değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için diyot tablası değişim maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

diyot tablasi degisim fiyati

Şarj sisteminin en önemli parçası alternatör yani şarj dinamosudur. Motor çalıştığı süre boyunca aracın tüm elektronik aksamının enerji ihtiyacını karşılarken akünün eksilen voltajını tamamlar. Bu nedenle adına şarj dinamosu (alternatör) verilir. Doğrudan krank milinden aldığı güç ile çalışan alternatör sürekli olarak ortalama 14 voltluk bir elektrik enerjisi üretir. Ancak ürettiği elektriği dışarıya gönderirken alternatif akımla çıkartır. Bunun anlamı voltajın nereye gideceğinin yönünün ayarlanmamasıdır. Kablolardan sürekli pozitif akım geçmesi gerekirler düzensizlik nedeniyle negatif akımda gönderebilir. İşte alternatörün ürettiği alternatif akımı, pozitif akıma çeviren parçaya diyot tablası adı verilir. Diyot tablası şarj dinamosunun tam arkasında yer alır. Eğer bu parça olmasaydı dinamonun ürettiği elektriğin pek çoğu boşa gidecekti.

Diyot tablası kolay kolay arıza yapan bir parça değildir. Zaten arızası şarj dinamosu arızası ile benzer semptomlar göstermektedir. Akü ışığının yanması, akünün bitmesi, aracın şarj etmemesi ve son olarak akünün bitmesi gibi arızalara neden olabilir. Bu parçanın çalışıp çalışmadığını en iyi şarj dinamosu voltajını ölçtürerek öğrenebilirsiniz. Çünkü diyot tablası arızalı ise şarj dinamosunun voltajı olması gereken 14 voltun daha altında olacaktır.

İlginizi Çekebilir :  “Şarj Dinamosu (alternatör) Değişim ve Tamir Fiyatı Ne Kadar

Diyot Tablası Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023 

Aslında diyot tablası tamiri mümkündür. Ama günümüzde parça bolluğu nedeniyle ustalar tamir etmekle uğraşmazlar. Bunun için diyot tablası arıza yaptığı zaman değiştirmeniz gerekecektir. Diyot tablası değişimi ne kadar sürer diye soracak olursak ortalama 2-3 saatlik bir süre içerisinde oto elektrik ustası değişimini tamamlayacaktır. Diyot tablasının değişmesi alternatörün yerinden sökülmesi gerekir. Diyot tablası fiyatı ise 250 ile 1.000 lira arasında bir paraya satılmaktadır. Değişimi için işçilik ücreti olarak 300 lira istenmektedir. Sonuç olarak diyot tablası değişim maliyeti 2023 yılı için 550 ile 1.350 lira arasında değişen bir paraya mâl olmaktadır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top