Araba Cam Fitili Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Otomobillerin yalıtım bileşenlerinin en önemlilerinden bir tanesi olan cam fitili değişimi ne kadar? Cam fitili fiyatı ne kadar? Cam fitili değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için komple cam fitili değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

cam fitili degisimi ne kadar fiyat

Otomobillerin yürüyen ve mekanik aksam parçaları önemli olduğu kadar, yalıtım parçalarının çok büyük önemi vardır. Örneğin bir kaput keçesi aracın motorunun sesinin içeriye gelmesini engelleyen bir malzemedir. Aracınızın ön ve arka camının etrafında fitil bulunmaktadır. Bu fitillerin görevi arabanın içine su girmesini engellerken, ses yalıtımı açısından büyük fayda sağlar. Ancak cam fitilleri zamanla özelliğini yitirir. Sonuç olarak sertleşir ve çatlar. Hatta cam doğrudan bu fitillere takılı olduğu için camın yerinden çıkmasına neden olabilir. Bu durum benim başıma gelmişti. Arabamın ön cam fitili yolda gelirken bir anda köşesinden kendini bıraktı. Önceleri araba hızlandıkça rüzgar sesi gelmeye başladı. Ancak fitil bir noktadan sonra bıraktığı zaman artık komple çıkmaya başlıyor. Daha sonra önce yağmurlu ve karlı havalarda arabanın içine su damlamaya başladı. Ben iyice ihmal ettikten sonra bir gün cam yerinden çıktı. Yani anlayacağınız çok önemli ve ciddi sorunlara neden olabilir. Cam fitilinin ömrü ortalama 10 yıl kadardır. Bu süre zarfından sonra artık açılmalara sebep olabiliyor.

İlginizi Çekebilir : “Cam Silecek Motoru Değişim Fiyatı Ne Kadar

Ön ve Arka Cam Fitili Değişimi Ne Kadar 2023

Cam fitili aracın kaportası ile cam arasında bir tampon görevi gören parçadır. İçinde bulunan kanallara cam girer böylelikle titreşimli yollarda camın zarar görmesi engellenmiş olur. Cam fitili değişimi için oto cam ustasından yardım almanız gerecektir. Ustanız öncelik camı yerinden sökecek ve eski fitil ile yeni fitili değiştirecektir. Ayrıca fitil yatağını güzelce zımparalayıp yapıştırıcıyı sürecek camı yeniden yerine takacaktır. Cam fitili değiştikten sonra en az 3 gün boyunca aracınızı yıkatmamanız gerekmektedir.  Ön ve arka cam fitili fiyatı cam başına 100-200 lira arasında bir para satılmaktadır. Oto cam ustası fitil değişimi için işçilik ücreti olarak 200 lira istemektedir. Yani sonuç olarak 2023 yılı için cam fitili değiştirme maliyeti 300 ile 400 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top