Arka Tampon Boyama Fiyatı Ne Kadar? Metalik ve Sedef Boya 2023

Otomobillerin en çok darbe alan yeri tamponlardır. Peki ya 2023 yılı için tampon boyama ücreti ne kadar? Arka tampon ne kadara boyanır? Arka tampon boyama maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

Eskiden araçların tamponları demirden yapılırdı. Ancak daha sonraları plastiğin demire göre çok daha dayanıklı olduğu anlaşıldı ve plastik tamponlar yer aldı. Bir otomobilin ön ve arkasında tamponlar vardır. Bunlar aracın en uç noktalarında yer alır. Özellikler park ederken veya manevra yaparken arka tampon en çok darbe alan kaporta parçasıdır. Ayrıca boyası da plastik üstüne yapıldığından boyası kolaylıkla atabilmektedir. Her ne olursa olsun tampon bir aracın en çok boyanan parçalarından bir tanesidir. Hatta arka tampon aracın görülmesi en zor yerinde olduğu için çok daha fazla darbe alır.

İlginizi Çekebilir: Tampon Çatlak ve Kırık Tamir Fiyatı Ne Kadar

Plastik tamponlar ilk başlarda bildiğimiz siyah plastikten üretiliyordu. Ancak görüntü açısından kötü olduğu için gövde rengi tamponlar yer almaya başladı. Üretici aracın tamponunu tıpkı aracın kaportasının renginde boyamaya başladı. Böylelikle kaza sırasında aracın siyah tampon rengi ortaya çıkıyor ve kötü görüntü oluşturuyor. Araçların kaportası 3 farklı boya tipindedir. Bunlar metalik renk, sedef renk ve normal renktir. Bu boyaların hepsinin fiyatları da birbirinden farklıdır.

Arka Tampon Ne Kadara Boyanır? 2023

Arka tampon boyanmadan önce eski boyanın mutlaka kazınması gerekir. Çünkü eski boyanın üstüne yapılan boya kısa süre içerisinde tekrar atar. Ayrıca tamponda kesinlikle macun olmamalıdır. arka tampon boyanırken yerinden sökülür. Güzelce kazındıktan sonra üstüne astar atılır ve en son boyanır. Arka tampon boyama ne kadar sürer diye soracak olursanız ortalama 1-2 gün içerisinde ustanız rahatlıkla boyayacaktır. Normal renk arka tampon boyama fiyatı 750 lira, metalik renk arka tampon boyama fiyatı 1.200 lira, sedef renk arka tampon boya ücreti ise 1.500 lira gibi bir fiyata yapılmaktadır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top