Balata Sacı Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Çok bilinmeyen bir parça olan balata sacı nedir ve ne işe yarar? Balata sacı ne kadara değişir? Balata sacı fiyatı ne kadar? Balata sacı değişimi işçilik ücreti ne kadar? Kısaca 2023 yılı için balata sacı değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Aracınızın fren sistemi hidrolik basınç prensibine göre çalışmaktadır. Siz fren pedalına bastığınız da servo basınçlı yapı hortumlar kanalıyla fren merkezine iletilir. Buradan da kaliperler balataları sıkar ve aracınızın yavaşlaması sağlanır. Ancak balatalara olan basıncın sürekli olmaması gerekir. Bunun için önünde bir engel olması gerekmektedir. İşte bu görevi yapan parçaya balata sacı adı verilir. Balatalar ile fren merkezi arasında yer alan balata sacı bir tampon görevi görür. Fren merkezi ile balata arasında sürtünme nedeniyle oluşabilecek aşınmayı engellemek amacıyla kullanılan bir parçadır. Balata sacı arıza yaptığı zaman aracınızda “frenleme sırasında titreme, frenlerin zor tutması, fren pedalının dipten kavraması, fren mesafesinin uzaması ve hidrolik yağı sızıntısı” gibi belirtiler görülebilir.

İlginizi çekebilir: Fren Balatası Değişim Fiyatı Ne Kadar

Fren Balata Sacı Değişim Fiyatı Ne Kadar?

Fren balata sacı değişimi çok zor bir işçilik istemez. Genelde değiştirirken fren balatalarının da değiştirilmesi gerekir. Bunun için öncelikle yapmanız gereken aracınızı bir mekanik ustasına götürmenizdir. Aracınızın lastiklerini söktükten sonra fren balatalarını çıkartacak ve arkasında yer alan balata sacını sökecektir. Ardından aracınızın fren balatasını yerine takacak ve işlem sonuçlanmış olacaktır. Fren balata sacı fiyatı 200-250 lira arasında bir paraya satılmaktadır. Ustanız işçilik ücreti olarak teker başına 150 lira isteyecektir. Sonuç olarak 2023 yılı için fren balata sacı değişim maliyeti 350 ile 400 lira arasında değişen bir paraya mâl olacaktır.

Fren sistemi arızaları asla ihmale gelmemelidir. Çünkü en ufak bir yay bile aracınızın frenlerinin tutmamasına neden olabilir. Bu sebeple her parçasının değişim ve bakım zamanlarını ihmal etmeden zamanında değiştirmelisiniz. Balata sacı öyle kolay kolay arıza çıkartan bir parça değildir. Genelde çukurlara sert girildiği zaman kırılabilir veya eğilebilir. Asla eski balata sacını düzeltip kullanmamalısınız. Çünkü eğilen metal kırılma eğilimi gösterir. Bu da sizin hem can hem de mal kaybına uğramanıza neden olabilir.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top