Benzin Pompası Tamiri, Motor Değişim Fiyatı ve İşçilik Ücreti Ne Kadar? 2023

Benzin pompası aracın yakıt dağıtım sistemi açısından çok önemli bir parçadır. Peki ya benzin pompası fiyatı ne kadardır? Benzin pompası motoru fiyatı ne kadar? Benzin pompası tamiri ve değiştirme işçilik ücreti ne kadar? Yani 2023 yılı için benzin pompası tamir ve değişim maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

benzin pompasi degisimi fiyati

Benzin pompası adından anlaşılacağı üzere aracın yakıt deposundan aldığı benzini enjektörlere kadar ulaştıran bir parçadır. Arızası tamirine geçmeden önce nasıl çalıştığı hakkında bilgi edinirsek çok daha iyi olacaktır. Aracınızın yakıt deposu arka tarafta yer almaktadır. Bunun sebebi motor sıcaklığından uzak tutulması içindir. Ancak yakıt deposu ile motor arasında mesafede benzinin gönderilmesi için bir pompaya ihtiyaç duyulur. Yakıt pompasının basınç değeri 2 ile 3.5 Psi arasındadır. yakıt bu basınça önce filtreye, ardından enjektörlere gönderilir. Sonuç olarak motorun yanma odasına kadar ulamış olur.

Yakıt pompası bir motor, şamandıra ve hortumdan oluşmaktadır. Benzin pompasının arıza yapmasının genel sebebi pompa motorunun yanmasıdır. Pompadan uzanan bir hortum tarafından motor sayesinde yakıt emilir. Yakıt hattı boyunca gönderilir ve sonuç olarak motor çalışmış olur. Benzin pompasının yeri genelde arka koltuğun altında deponun hemen üstünde yer alır. Arıza yapmasının sebebi motor demiştik ama bazen şamandırası bozulabilir. Veya içerisinde bulunan yay kırıldığı için pompa görevi göremeyebilir. Tüm bunların sonucunda benzin pompasının ya tamir edilmesi ya da değiştirilmesi gerekecektir.

İlginizi Çekebilir :  ” Hava Filtresi Değişimi Ne Kadar?

Benzin Pompası Tamiri veya Değişimi Ne Kadar? 2023

Öncelikle arızanın kaynağı pompa motoru ise daha ucuz kurtulacaksınız. Benzin pompası motoru fiyatı 150 ile 250 lira arasında değişmektedir. Değiştirilmesi için ise 200 lira işçilik ücreti alınmaktadır. Yani benzin pompası motoru değiştirme maliyeti 2023 yılı için 350 ile 450 lira arasında bir para tutacaktır.

Ancak benzin pompası komple değişecek ise o zaman çok pahalıdır. Çünkü pompanın kendisi çok çeşitli bileşenlerin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Komple benzin pompası fiyatı 1.500 ile 10.000 lira arasında değişir. Yine aracınızın marka ve modeline göre işçilik ücreti 300 ile 1.500 lira arasında yer alabilir. Sonuç olarak 2023 yılı için benzin pompasını komple değiştirmenin maliyeti 1.800 ile 11.500 lira arasında değişen bir paraya mâl olacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top