Cam Motoru Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Elektrikli cam açma kapama sisteminin parçalarından bir tanesi olan cam motoru ne kadara değişir? Cam motoru fiyatı ne kadar? Cam motoru değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için cam motoru değiştirme maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

cam motoru degisimi ne kadar

Otomobil teknolojisi geliştikçe araçlarında sürücü ve yolculara da büyük kolaylıklar sağlanmaya başladı. Eskiden bir aracın camlarını açmak için kol çevrilir cam açılıp kapatılırdır. Bu hem güç isteyen hem de zor bir şeydi. Ancak yaklaşık 30 yıldan bu yana camlar indirip kaldırmak için bir düğmeye basmak yeterli oluyor. Hatta o kadar gelişti ki düğmeye bir kere bastığınızda cam kendi kendine inip kalkabiliyor. Ayrıca kontak anahtarı yardımıyla da camları açmak ve kapatmak mümkün hale gelir oldu.

Elektrikli camların kalbi konumunda parça cam motoru olarak bilinmektedir. Bildiğimiz küçük bir elektrikli motor cam krikosunu hareket ettirir ve sürücü ile yolculara cam açmakta yardımcı olur. Ama her hareketli parçada olduğu gibi cam motorunun da bir kullanım ömrü vardır. Olası bir elektrik kaçağı veya su ile temas etmesi durumunda kısa devre yapıp cam motorunun yanmasına neden olabilir. Hatta camlar açıkken yandığında çok daha sıkıcı bir hâl alabilir. Hiçbir şey olmasa bile cam motorunun ömrü yaklaşık olarak 10 yıl kadardır. Bu süreden sonra artık her an bozulabileceği için değiştirmek zorunda kalacaksınız. Cam motoru tamamen bozulmadan önce camlar yavaş açılıp kapanır, camlar takılabilir ve cam açıp kapatırken uğultu sesi gibi belirtiler verir.

İlginizi Çekebilir : “Cam Silecek Motoru Ne Kadara Değişir

Cam Motoru Ne Kadara Değişir? Cam Motoru Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Cam motorunu değiştirmek için bir oto elektrik veya oto kilit ustasından yardım almanız gerekmektedir. Cam motoru değiştirmek ne kadar sürer diye soracak olursanız. Bu işlem aracın marka ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak cam motoru değişimi 3-4 saatlik bir süre alacaktır. Cam motoru fiyatı ise 500 ile 2.000 lira arasında değişmektedir. Cam motoru değişimi işçilik ücreti ise 400 ile 750 lira arasında alınmaktadır. Çünkü cam motorunu değiştirmek için kapı içi döşemesinin ve bağlı tesisatların sökülmesi gerekmektedir. Yani sonuç olarak cam motorunu değiştirmenin maliyeti 2023 yılı için 900 ile 2.750 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top