Cam Silecek Motoru Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Görüş ve sürüş güvenliği açısından çok önemli bir parça olan cam silecek motoru ne kadara değişir? Cam silecek motoru fiyatı ne kadar? Cam silecek motoru değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı cam silecek motoru değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

cam silecek motoru degisimi fiyati 2023

Otomobiller çoğunlukla ön tarafa doğru giderler. Yolda giderken yağmur, çamur ve kir gibi şeyler arabanın camının kirlenmesine ve görüş mesafesinin düşmesine neden olabilir. Özellikle gece yolculuklarında camda bulunan en ufak bir leke bile ciddi sürüş tehlikelerine yol açmaktadır. Eğer aracınızda cam silecekleri olmasaydı yağmur ve karlı havalarda önünüzü göremeyeceğiniz için sürüş imkansız olurdu. Hatta ıslak yollarda önünüzde giden aracın lastiklerinden çıkan su taneleri çamurlu bir şekilde aracınızın camına yapışırdı.

İlginizi Çekebilir : ” Cam Sileceği Kolu Ne Kadara Değişir

Otomobil üreticileri ön camı temizlemek için silecek sistemini icat etmişlerdir. Silecek sistemi “cam silecek motoru, silecek suyu deposu, silecek kolu ve silecek lastikleri” gibi parçalardan oluşmaktadır. Tüm bu sisteme hareketini veren parça ise cam silecek motorudur. Arabanın camının hemen altında kaportanın içinde bulunan bu elektrikli motor çalıştığı zaman silecek kollarını hareket ettirir. Sonuç olarak aracınızın camlarını silmiş olursunuz. Silecek motoru tamamen bozulduğu zaman zaten silecekler hiç çalışmaz. Bir tür elektrikli motor olan bu parça zamanla zayıflayabilir. Sileceklerin eskisi kadar hızlı çalışmaması, bir çalışıp bir durması, camı iyi silmesi gibi şeyler cam silecek motorunun zayıfladığının belirtileri arasındadır. Cam silecek motoru bozulduğu zaman tamir edilemeyen bir parça olduğundan değiştirmeniz gerekecektir.

Cam Silecek Motoru Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Cam silecek motoru bildiğimiz 12 voltluk elektrik ile çalışan elektrikli bir motordur. Çalışması için motor dururken gücünü aküden, motor çalışırken şarj dinamosundan alır. Cam silecek motoru değişimi aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterebilmektedir. Değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız 2 ile 6 saat arasında sürebilir. Bu motorun yerinin zorluğuna göre değişmektedir. Cam sileceği motoru değişimi oto elektrikçide yapılmaktadır. Cam silecek motoru fiyatı 300 ile 2500 lira arasında değişmektedir. Hatta bir Mercedes, BMW ve Volvo gibi lüks araçların silecek motoru fiyatları 7.500 liraya kadar çıkabilmektedir. Değişimi için ise işçilik ücreti değişkenlik gösterir. Örneğin bir Tofaş’ın cam silecek motorunu değiştirmekle Volkswagen Passat’ın değiştirmek arasında çok büyük fark vardır. Ancak genel bir fiyat aralığı soracak olursanız 300 ile 1500 lira arasında bir işçilik ücreti karşılığında yapılmaktadır. Konuyu toparlayacak olursanız cam sileceği motoru değiştirme maliyeti 2023 yılı için 600 ile 4.000 lira arasında değişecektir. Hatta lüks araçlar için 10.000 lirayı bile bulabilir.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top