Devirdaim (Su) Pompası Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Soğutma sisteminin en önemli parçalarından bir tanesi olan devirdaim pompası ne kadara değişir? Devirdaim pompası fiyatı ne kadardır? Su pompası değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için devirdaim pompası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

Otomobilinizin motorun yanma meydana geldikten sonra muazzam bir sıcaklık ortaya çıkar. Bu motorun aşırı derecede ısınmasına neden olur. Üreticiler ise bu sıcaklığı düşürmek için motor soğutma sistemini üretmişlerdir. Motor içerisindeki küçük kanallarda dolaşan su, ısındıktan sonra radyatöre gönderilir ve tekrardan soğutulması sağlanır. Bunun sonucunda aracınızın motoru sürekli olarak 90 derece civarlarında tutulmuş olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Triger Kayışı Değişim Fiyatı Ne Kadar

Motor ile radyatör arasında su sirkülasyonu sağlamak için bir pompaya ihtiyaç vardır. İşte bu görevi yerine getiren parça ise devirdaim pompası diğer adıyla su pompasıdır. Çalışması için gücünü triger kayışından alır. Motor çalıştığı süre boyunca devirdaim pompası su basmaya devam eder.  Normalde devirdaim pompası triger kayışı ile birlikte değişir. Ancak tek başına arıza yaptığı zaman değiştirilebilen bir parçadır. Çünkü devirdaim pompası çalışmayı bırakırsa aracınızın soğutma sistemi bozulacağından hararet yapacaktır. Ayrıca devirdaim dönen parça olduğundan ortasında bulunan bilya dağıldığı zaman ses çıkartmaya başlar. Diğer bir husus ise contasının kaçırması nedeniyle su sızıntısına neden olmasıdır.  Her ne olursa olsun devirdaim arıza yaptığı zaman değiştirmek zorundasınız.

Devirdaim (Su) Pompası Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Devirdaim pompasının değişmesi için triger kayışının da sökülmesi gerekmektedir. Bu işçilik ve zaman isteyen bir işlemdir. Su pompası değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız ortalama 4-5 saatlik bir süre içerisinde ustanız değişimini sağlayacaktır. Devirdaim pompası fiyatı aracın marka ve modeline göre 300 ile 2.000 lira arasında bir parça fiyatına satılmaktadır. Değiştirilmesi için işçilik ücreti olarak 400 ile 500 lira istenilmektedir. Sonuç olarak devirdaim pompası değişimi maliyeti 2023 yılı için 700 ile 2.500 lira arasında bir paraya mâl olacaktır.

Eğer aracınızın su pompası azar azar su kaçırıyorsa bilin ki kısa süre içerisinde daha fazlasını kaçırmaya neden olacaktır. Ayrıca bilya dağıldığı zaman çalışırken ses çıkartacaktır. Eğer yolda giderken çalışmayı tamamen bırakırsa aracınız kısa süre içerisinde hararet yapacaktır. Bu yüzden değiştirilmesi çok fazla ihmale gelmeyecek parçadır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top