Dikiz Aynası Yapıştırma ve Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Otomobilimizde ön camın ortasında bulunan dikiz aynası ne kadara değişir? Dikiz aynası fiyatı ne kadardır? Dikiz aynası değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için dikiz aynası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Aracımızda önümüzü görmek kadar arkamızda olan bitenlerden de haberimiz olması gerekir. Bunun için sağ ve son yan aynaların yanı sıra ön camın ortasında birde dikiz aynası bulunmaktadır. Dikiz aynasının görevi aracın tam arkasından ortasının görünmesini sağlamaktır. Sürücüler için daha geniş bir açı ile arka tarafından görünmesini sağlar. Ayrıca arka koltukta oturan kişilerle göz teması kurmak için dikiz aynası kullanılır. Eğer dikiz aynası olmasaydı istemsizce de olsa arkanıza dönüp bakmak zorunda kalabilirdiniz. Bunun sonucunda kaza yapmanız kaçınılmaz olabilirdi. Dikiz aynası dikdörtgen şeklinde geniş bir ayna olduğu için yan aynalara göre çok daha fazla bir görüş alanı sunmaktadır. Hatta çoğu sürücü arka tarafından gelen arabaları kontrol etmek için yan aynalardan çok dikiz aynasını kontrol eder. Dikiz kelimesinin anlamı “bakma ve gözetleme” olarak bilinmektedir. Yani dikiz aynası arka tarafa bakma ve gözetleme için kullanılan bir ayna çeşididir.

İlginizi Çekebilir: Cam Suyu Fıskiye Memesi Değişim Fiyatı Ne Kadar

Aracınızda ön cama takılı halde bulunan dikiz aynası bir yapıştırıcı ile oraya sabitlenmiştir. Ancak soğuk ve sıcak nedeniyle yapıştırıcı zamanla özelliğini yitirip dikiz aynasının düşmesine neden olabilir. Eğer dikiz aynası düştü nasıl yapıştırırım diye soracak olursanız bunun için her yapıştırıcı kullanılmaz. Sizin ihtiyacınız olan dikiz aynası yapıştırıcı fiyatları çok pahalıdır. Bir kaç marka yapıştırıcının fiyatlarına göz atacak olursak.

  • Henkel Loctite Dikiz Ayna Yapıştırıcısı 0,5ml Fiyatı : 220 Lira
  • Rotaglass Dikiz Ayna Yapıştırıcısı Fiyatı : 200 Lira
  • Güçlas Gucfix Dikiz Ayna (cam-metal) Yapıştırıcısı : 250 Lira

Gördüğünüz gibi 1 gram bile olmayan yapıştırıcının fiyatı 200 liranın üstündedir. Bunun için dikiz aynası takma için bir oto cam ustasından yardım alabilirsiniz.

Dikiz Aynası Yapıştırma, Takma ve Değiştirme Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

İster eskidiği için isterse başınızı çarpma sonucu olsun dikiz aynası yerinden koptuysa onu oraya yapıştırmanız gerekir. Oto cam ustaları dikiz aynası yapıştırıcısını toptan aldığı için daha ucuza temin ederler. Sizin sık sık ihtiyacınız olmayacağı için yeni yapıştırıcı almak yerine ustadan yardım alabilirsiniz. Yerinden çıkıp kopan dikiz aynasını yeniden yerine yapıştırma fiyatı 150 liraya yapılmaktadır. Ancak aracınızın dikiz aynası kırıldıysa yenisi ile değiştirmek zorundasınız. Bunun için önce aynayı almak zorundasınız. Dikiz aynası fiyatı 250 ile 2.000 lira arasında değişmektedir. Ustanız ise yenisini takmak için işçilik ücreti olarak 200 lira alacaktır. Sonuç olarak 2023 yılı için dikiz aynası değişim maliyeti 500 ile 2.200 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top