Direksiyon Kutusu Tamiri ve Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Her otomobilde bulunan direksiyon sisteminin beyni konumunda buluna  direksiyon kutusu ne kadara değişir? Direksiyon kutusu fiyatı ne kadar? Direksiyon kutusu değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için direksiyon kutusu değişim maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

direksiyon kutusu degisimi ne kadar

Direksiyonun ne olduğunu uzun uzun anlatmayacağım ama direksiyon kutusunu tanımakta biraz fayda var. Aracınız ister hidrolik isterse hidrolik olmayan (kramyerli) olsun ikisinde de bir direksiyon kutusu bulunmaktadır. Direksiyon kutusunun çalışma şekli şöyledir. Bir boru içerisinde birbirinin tersi halde çalışan iki mil bulunmaktadır. Yani millerden birisi içeri çekilirken öbürünün dışarı çıkması gerekmektedir. Böylelikle aracınızın direksiyon hareketleri tekerlere iletilmiş olacaktır. Direksiyon kutunun içinden mil, doğrudan rot koluna daha sonra tekerlere iletilir.

İlginizi Çekebilir : “Ön Çamurluk Boyama Fiyatı Ne Kadar

Kapalı bir sistem olan direksiyon kutusunun içinde yağ bulunmaktadır. Çünkü hareketli parçaların sürtünmesinin en aza indirgenmiş olması gerekir. Direksiyon kutusu arıza yaptığı zaman sistem açısında ciddi sorunlar doğurabilir. Çok daha kötüsü aracınızın hidrolik sistemine baskı yapacağı için çok daha pahalı sorunlara yol açabilir. Bu sebeple direksiyon kutusunda arıza olup olmadığını iyi kontrol etmelisiniz. Direksiyon kutusu arızası nasıl anlaşılır diye soracak olursak; ” direksiyonu çevirirken ötme sesi gelmesi, direksiyonun ağırlaşması, aracın direksiyon hareketlerinin tekere yansımaması” gibi belirtiler görülebilir. Ayrıca tamamen yağsız kaldığında bir süre sonra sistem tamamen sıkışır ve direksiyonu artık çeviremez hale gelirsiniz.  Direksiyon kutusunun arızalanmasının en büyük sebebi aracın tekerini bir taşa veya kaldırıma doğru yaslayıp o şekilde zorlamaktır. Ayrıca araba hareket etmezken direksiyonu çok fazla çevirmeye çalışmanız sisteme çok yük bindireceğinden direksiyon kutusunun ömrünü azaltacaktır.

Direksiyon Kutusu Tamiri ve Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Direksiyon kutusu pahalı bir parça olduğu için arıza yaptığında sürücüler genelde tamir ettirme yolunu ararlar. Bu işler için sanayide direksiyon tamir ustaları bulunmaktadır. Aracınızın marka ve modeline göre değişiklik göstermekle direksiyon kutusu tamiri 2023 yılı için 1.000 ile 5.000 lira arasında değişebilir. Ancak tamir edilemeyecek kadar büyük arıza yaptıysa veya tamiri ile yenisi arasındaki fiyat farkı düşükse yenilemeniz çok daha iyi olacaktır. Direksiyon kutusu fiyatı 2.000 ile 10.000 lira arasında değişebilir. Ancak ortalama bir otomobilin  (Ford, Honda, Toyota, Renault ve Fiat) gibi araçların hidrolik direksiyon kutusu fiyatı 5.000 lira civarındadır. Ustanız ise sökme ve takma işçilik ücreti olarak 1.000 lira alacaktır. Kısaca direksiyon kutusu değişimi maliyeti 2023 yılı için 2.000 ile 11.000 lira arasında değişen bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top