Direksiyon Pompası Değişimi ve Tamiri Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Hidrolik direksiyon bulunan araçların olmazsa olmaz parçalarından bir tanesi olan direksiyon pompası ne kadara değişir? Direksiyon powerı fiyatı ne kadar? Direksiyon pompası değişim işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için direksiyon pompası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Yaklaşık 40 yıldan bu yana sürücülerin hayatını kolaylaştıran en önemli buluşlardan bir tanesi de direksiyon pompasıdır. Çünkü fazla kas gücü harcamadan aracınızın direksiyonunu döndürmenizi sağlar. Eskiden özellikle araç dururken direksiyon çevirmek çok fazla güç isteyen bir şeydi. Ama gelişen otomobil teknolojisi ile birlikte hidrolik direksiyon hayatımıza girdi. Adından anlaşılacağı üzere hidrolik yağ basıncıyla çalışan bir sistemdir. Siz direksiyonu çevirmeye başladığınızda bir sensör dönüş açısını hesaplar. Tekerlere ne kadar yağ basıncı gönderileceğini ölçtükten sonra sıkıştırılmış yağı pompalar. İşte direksiyon sistemi için gerekli hidrolik gücünü oluşturan parçaya direksiyon pompası diğer adıyla direksiyon power’ı adı verilir. Sürücünün direksiyona uyguladığı gücü 20 katına çıkartmaktadır. Pompadan giden basınçlı yağ direksiyon kutusuna ulaşır buradan da rotlar yardımıyla tekerlerin sağa ve sola dönüşü tamamlanmış olur.

İlginizi Çekebilir : Direksiyon Kutusu Tamir ve Değişim Fiyatı Ne Kadar?

Direksiyon pompasının arıza yapmasının en büyük sebebi yağsız kalması ve çok fazla zorlanmasıdır. Örneğin aracınızın tekeri sabit şeye değdiği zaman direksiyonu çevirmeye çalışmanız pompanın arıza yapmasına neden olacaktır. Ayrıca direksiyon hidrolik yağının azalması ve bu şekilde kullanılmaya devam etmesi aracınızın pompasının zarar görmesine neden olabilir. Arızalı bir direksiyon pompasının belirtileri arasında “direksiyonun ağırlaşması, direksiyonu çevirirken uğultu sesi gelmesi, direksiyon yağı sızıntısı” gibi belirtiler gösterilebilir.

Direksiyon Pompası Tamir ve Değişim Fiyatı Ne Kadar?

Direksiyon Pompası Tamir Fiyatı : Pompanın sıfır fiyatı çok pahalı olduğu için genelde sürücüler tamir ettirme yolunu seçerler. Pompanın arızasının boyutuna göre tamir fiyatı değişir. Ancak 2023 yılı için en ucuz 1.000 lira tutacaktır. Ayrıca bu tamir ücreti 4.000 liraya kadar çıkabilir. Çünkü içerisinde bulunan kanatçıkların değiştirilmesi gerekebilir.

Direksiyon Pompası Değişimi Ne Kadar? : Eğer pompa tamir edilemeyecek kadar arıza yapmışsa değiştirmekten başka şansınız yoktur.  Ortalama bir aracın direksiyon pompası fiyatı 2.500 ile 4.000 lira arasında değişmektedir. Ancak daha pahalı ve premium araçların pompa fiyatı 10.000 liraya kadar çıkabilir. Değişimi için yerinde sökme takma yani işçilik ücreti olarak 500 lira alınmaktadır. Sonuç olarak 2023 yılı için direksiyon pompasını değiştirmenin maliyeti 3.000 ile 11.000 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top