Egzoz Manifold Contası Değişim Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Çok önemli sızdırmazlık parçalarından bir tanesi olan egzoz manifold contası ne kadara değişir? Egzoz manifold contası fiyatı ne kadar? Egzoz manifold contası değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Kısaca 2023 yılı için egzoz manifold contası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

egzoz manifold contasi degisimi fiyati

İçten yanmalı motorlarda yanma meydana geldikten sonra ortaya egzoz gazı adı verilen bir karbonmonoksit yoğunluklu gaz çıkar. Ayrıca motor çok sesli olduğu egzoz içerisinde bulunan susturucu sesin en aza inmesine yardımcı olur. Egzoz borusunun motora bağlanan kısmına manifold adı verilir. Motor bloğu ile egzoz manifoldu arasında tam bağlantı noktasında bir conta bulunur. Buna egzoz manifold contası adı verilir. Bir tür sızdırmazlık sağlamak için metalden yapılmış bir maddedir. Sürekli sıcak ve soğuğa maruz kalan bir parça olduğu için kullanım ömrü kısadır. Zaten ustaya gittiğiniz zaman egzoz contası yanmış diye teşhis alacaksınız. Bu sebeple zamanla değiştirilmesi gerekir. Bir egzoz manifold contasının ömrü yaklaşık olarak 3 yıl veya 60 bin kilometre civarlarındadır. Zaten egzoz contası kaçırmaya başladığı zaman hemen fark edeceğiniz belirtiler verecektir. Egzoz gazı kaçağına bağlı olarak motorun çok sesli çalışması ve yakıt tüketiminin artması egzoz contasının sızdırdığının belirtileri arasındadır. Eğer çok görmezden gelinirse zamanla contada bulunan delik çok daha fazla büyür. Sonuç olarak aracınızın motorunun hararet yapmasına bile neden olabilir.

1- Egzoz Manifoldu 2- Egzoz Manifold Somunu 3- Egzoz Manifold Saplaması (Vidası) 4- Egzoz Manifold Contası
1- Egzoz Manifoldu 2- Egzoz Manifold Somunu 3- Egzoz Manifold Saplaması (Vidası) 4- Egzoz Manifold Contası

Egzoz Manifold Contası Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Son zamanlarda aracınızın çalışması gürültülü hale geldiyse egzoz manifold contasının sızdırdığından şüphelenebilirsiniz. Konrolü ve değiştirilmesi için bir oto egzozcuya gitmeniz gerekecektir. Egzoz manifold contası fiyatı 100 ile 400 lira arasında değişen bir paraya satılmaktadır. Egzoz contası değişimi ne kadar sürer diye soracak olursak ortalama 1 saatlik bir süre için ustanız değiştirecektir. Ancak arabanın soğumasını beklemeniz gerekebilir. Egzoz contası değişimi işçilik ücreti ise 150-200 lira arasındadır. Sonuç olarak egzoz manifold contası değişimi maliyeti 2023 yılı için 250 ile 600 lira arasında bir para tutacaktır.

Eğer aracınızda egzoz manifold contası yanması nedeniyle bir sızıntı varsa başınızı ağrıtacak kadar fazla ses çıkartmaya başlayacaktır. Ayrıca sesli çalışan egzoz trafik cezası yemenize veya muayeneden ağır kusurlu olarak kalmanıza neden olacaktır. Zaten çok pahalı bir parça olmadığı için ihmal edilmemesi gerekiyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top