Eksantrik Mili Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Motorun en önemli mili olan eksantrik ne kadara değişir? Eksantrik mili fiyatı ne kadar? Eksantrik mili değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için eksantrik mili değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

eksantrik mili degisimi fiyati 2023

Otomobilin motoru ana iki parçadan oluşur. Bunlar motor bloğu ve üst kapaktır. Motor bloğu yanmanın gerçekleştiği içerisinde pistonlar ve krank mili gibi parçaları bulunduran ana kısımdır. Üst kapak yani silindir kapağı ise eksantrik mili ile subapları barındırır.

Eksantrik milinin diğer adı ise zamanlama mili olarak geçmektedir. Bunun çok önemli bir nedeni vardır. Aracınızın motorunun çalışması için içeriye hava/yakıt gönderilmesi gerekir. Yanma sonuçlandıktan sonra ise ortaya çıkan egzoz gazının dışarı atılması lazımdır. İşte bunları gerçekleştiren parçaya ise valf yani subap adı verilir. Bu subaplar kafasına göre açılıp kapanmazlar. Çok hassas bir ayarda açılıp kapanmalıdırlar. Motora hava emileceği zaman egzoz subapları kapalı konumdadır. Gaz tahliye edileceği zaman ise emme subapları kapalı konumdadır. İşte bu zamanlamayı sağlayan parçaya eksantrik mili adı verilir. Düz bir çubuk olan bu milin üstünde çıkıntılar bulunur. Böylelikle subap zamanlaması sağlanmış olur.

İlginizi Çekebilir : Eksantrik Mili Konum Sensörü Değişim Fiyatı Ne Kadar

Eksantrik milinin kendi başına arıza yapması çok zordur. Ömrü genelde motorun ömrüyle doğru orantılıdır ve motor yaptırırken usta tarafından kontrol edilir ve sonrasında değiştirilir. Ancak üzerinde bulunan çıkıntılar aşınma nedeniyle subapların açılıp kapanmasını bozarsa o zaman değiştirilmesi gerekir. Eksantrik mili değişimi oldukça pahalı bir şeydir. Çünkü sadece yalnız başına değiştirilmez.

Eksantrik Mili Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Eksantrik milinin değiştirilmesi için aracınızın motorunu kaporta içinden çıkartıp sehpaya almak gerekir. Eğer ustanız motoru tamamen sökmeden sadece üst kapak sökerek bu işi yapıyorsa asla yaptırmayın. Öncelikle silindir kapağı sökülür. Ardından üst kapakta bulunan subap gaydı, mil, valfler ve subap lastikleri çıkartılır. Ardından kapak taşlanmak için yenileme işlemine tabi tutulur. Tornacı da kapak yenileme yapılırken tüm subaplar ve lastikleri yerine takılır. Sonrasında mil güzelce yerine oturtulur. Son olarak eksantrik mili değişim maliyetine geçecek olursak. Eksantrik mili fiyatı 1.500 ile 5.000 lira arasında değişir. Kapak yenileme için 2.000 lira alırlar. Ustanız sökme, takma işçilik ücreti olarak 1.500 lira ister. Motor yağı ve diğer yardımcı parçaları da katmanız gerekir. Sonuç olarak 2023 yılı için eksantrik mili değişimi maliyeti 5.000 le 8.500 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top