Far Ampulü Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Otomobillerin aydınlatma sisteminin en önemli parçası olan far ampulü ne kadara değişir? Uzun ve kısa far ampul fiyatı ne kadar? Far ampulü değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için far ampulü değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

far ampulu degisimi ne kadar 2023

Aracınızın aydınlatma sisteminin en önemli parçalarından bir tanesi far ampulü hepimizin bildiği üzere aracın önünde far camının altında bulunur. Eski araçlarda iki tane ampul varken günümüzdeki araçlarda uzun ve kısa farların ampulü tek bulunmaktadır. Aracınızın ampul ömrü yaklaşık 2 yıldır kadardır. Çünkü yanmasını sağlayan tungsten adı verilen ince bir tel bulunur. Aslında bir ampulün yanma saati vardır. Bu süreyi bitirdikten sonra yanmaz olur. Buna halk arasında far ampulü patladı adı verilir.

Kısa ve Uzun Far Ampulü Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023 

Piyasada en çok tercih edilen far ampulü markaları Osram ve Bosch olarak bilinmektedir. Bunların tanesi 50-80 lira arasında bir fiyata satılmaktadır. Ancak Çin malı far ampullerinin fiyatı 10 liraya kadar düşebilmektedir. Ben kesinlikle Çin malı ampul taktırmanızı önermiyorum. Çünkü ömrü çok kısa oluyor ve aydınlatması zayıf kalıyor. Ustanız far ampulünün tanesini 20 lira işçilik ücreti karşılığında değiştirecektir. Eğer elinizden geliyorsa sizde kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top