Fıskiye Memesi Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Aracınızın cam temizleme elemanlarından bir tanesi olan cam suyu püskürtme yani fıskiye memesi ne kadara değişir? Cam suyu fıskiye memesi fiyatı ne kadar? Cam suyu fıskiyesi değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak cam suyu fıskiyesi değişimi 2023 yılı maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

Otomobilinizle yolda giderken yağmur ve kar yağabilir. Ayrıca yolda bulunan su birikintileri önde giden aracın tekerlerinden camınıza gelebilir. Bu durum aracınızın camının kirlenmesine ve görüş açınızın düşmesine neden olacaktır. Bunun önüne geçebilmek için otomobil üreticileri cam temizleme sistemini icat etmişlerdir. Üzerinde kurumuş kir lekesi bulunan camları aracınızdan inmeden temizlemek için cam suyu kullanılır. Cam suyu ise fıskiye memesi adı verilen bir parça tarafından camlara püskürtülür.

Cam suyu memesi bildiğimiz su tabancasıyla aynı prensiple çalışmaktadır. Siz silecek kolunu kendinize doğru çektiğinizde cam suyu deposunda bulunan suyu elektrikli bir motor fıskiye memesine doğru püskürtür. Sonuç olarak aracınızın camlar ıslanmış olacaktır. Su nedeniyle yumuşayan kir silecekleri çalıştırmanızla birlikte silinebilecektir.

İlginizi Çekebilir: Cam Suyu Motoru Değişim Fiyatı Ne Kadar

Ülkemizde özellikle yaz aylarında sürücüler cam suyu olarak bildiğimiz çeşme suyu kullanırlar. Ancak ülkemizin hemen hepsinde sular kireçli olduğu için suyun içerisinde bir kireç tortusu oluşturur. Cam suyu fıskiyesi memesi zaten çok ince bir delik olduğu için orada biriken kireç zamanla tıkanmasına neden olacaktır. Sürücüler tıkalı fıskiye memesini basınçlı hava ve toplu iğne ile açmayı denerler ancak çoğu zaman başarısız olurlar. Tüm bu meme tıkanmasına engel olmak için yaz kış antifrizli mavi cam suyu kullanmanız cam suyu fıskiyesinin tıkanmasının önüne geçecektir.

Tıkalı Cam Suyu Fıskiye Memesi Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Cam suyu memesinin tıkalı olduğunu düşünüyorsanız bir ustadan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır. Genelde kaputun üstünde ön cama yakın tarafta yer alan fıskiye memelerinin değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız ustanız yaklaşık 1 saatlik bir süre içerisinde kolaylıkla değiştirecektir. Cam suyu fıskiye memesi fiyatı 20 ile 50 lira arasında değişmektedir. Gördüğünüz gibi oldukça ucuz bir parça olduğu için temizlemekle uğraşmanıza gerek yoktur. Cam suyu fıskiye memesi değişimi işçilik ücreti ise 100 lira civarındadır. Sonuç olarak 2023 yılı için cam suyu fıskiye memesi değişimi maliyeti 100-1500 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top