Fren Limitörü Değişim Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Eski model araçlarda bulunan bir parça olan fren limitörü ne kadara değişir? Fren limitörü fiyatları ne kadardır? Fren limitörü değişimi işçilik ücreti ne kadar? Bu yazımızda 2023 yılı için fren limitörü değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

fren limitoru degisimi fiyati

Otomobillerin fren sistemi çok çeşitli parçaların bir araya gelmesiyle oluşur. Fren limitörü değişimi fiyatına geçmeden önce ne kadar önemli bir parça olduğunu biraz inceleyelim.

İlginizi Çekebilir :  “Fren Diski Torna Ücreti Ne Kadar?

Fren Limitörü Nedir : Günümüz otomobillerinin ön frenlerinde disk sistemi kullanılır. Bu eski ve yeni fark etmeksizin tüm araçlarda böyledir. Zaten ön frenleri disk olmayan araçların satışı artık yasak. Ancak arka tekerler eski otomobillerde kampana sistemidir. Kampana frenler, disklere göre daha çabuk kızaklamaya müsaittirler. Aynı fren hidrolik basıncı ön disk frenler ile kampana frenlere gönderildiğinde arka tekerler kızaklar. Bu da size ciddi sorunlar oluşturur. Çünkü arka tekerlerin kaymaya başlaması aracın savrulmasına ve kaza yapmasına neden olur. Bu durumun önüne geçmek için üreticiler fren limitörü adı verilen parçayı kullanmıştırlar.

Fren limitörü görevi wesitnghousedan (Servo) gelen hidrolik basıncı ayarlamaktır. Yani ön frenlere 10 psi basınç gelirken, arka kampanalara 7 psi gönderir. Böylelikle aracın tüm tekerlerinin aynı fren basıncı sağlanmış olur. Bu açıdan bakıldığı zaman ne kadar önemli bir görevi olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer fren limitörü arıza yaparsa aracınızda fren yaptığınız zaman arkasının yana doğru kaydığını görebilirsiniz. Fren limitörü daha çok Tofaş, Renault 9, eski kasa Toyota Corolla gibi araçlarda bulunur. Günümüzdeki çok daha modern araçlarda bu işlev artık elektronik olarak kontrol edildiğinden limitöre ihtiyaç yoktur.

Fren Limitörü Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Değiştirilmesi çok zor olan bir parça değildir. Aracın altında bulunmaktadır. Ustanız limitörü değiştirmeden önce fren yağını boşaltmak zorundadır. Limitör değişimi ne kadar sürer diye soracak olursak, ortalama 1.5-2 saatlik bir süre içerisinde ustanız değiştirecektir. Fren limitörü parça fiyatı 300 ile 500 lira arasında değişmektedir. Ayrıca değişimi için işçilik ücreti olarak  200 – 300 lira arasında bir para istemektedirler. Değişimi sırasında fren hidroliği değişeceğinden 100 liralık bir maliyette hidrolik yağına çıkacaktır. Sonuç olarak 2023 yılı için fren limitörü değişim maliyeti 600 ile 900 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top