Fren Servosu (Westinghouse) Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Otomobillerin fren sisteminin en önemli parçası konumunda olan servo diğer adıyla westinghouse ne kadara değişir? Fren servosu (westinghouse) fiyatı ne kadar? Fren servosu değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için fren servosu (westinghouse) değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

fren servosu westinghouse degisimi fiyati

Araçların hızlanmak kadar yavaşlayama da ihtiyaç duyarlar. İlk otomobillerde fren sisteminde bildiğimiz tek ile pabuç sıkıştırma kullanıyordu. Bu da fren mesafesinin çok uzun olmasına ayrıca frenlerin patlamasına neden oluyordu. Ancak gelişen hidrolik teknolojisi ile birlikte fren sistemleri de daha güçlü ve sağlam bir hâl almaya başladılar. Eğer hidrolik fren olmasaydı tonlarca ağırlıktaki aracı durdurmak imkansız olurdu. Çünkü bir kişinin ayak basınç gücü en fazla 50-60 kilo kadardır. Bir arabanın ağırlığının 1 tonun üstünde olduğunu düşünürsek çok düşük kalacak bir güçtür.

Fren servosu (westinghouse) sürücünün uyguladığı bu gücü tonlarca ağırlığı durdurabilecek kadar basınca yükselten parçadır. Aracın ön panelinin hemen arkasında fren pedalının hizasında yer alır. Siz fren pedalına baskı uygulamaya başladığınızda servoda bulunan yağı ittirirsiniz. Servo sizden aldığı gücü 100 kat artırarak hortumlar kanalıyla fren balatalarına gönderir. Bu hortumların içinden basınçlı yağ geçer. Bir çeşit hidrolik presin dinamosu olarak görebiliriz. Westinghouse arıza yaptığı zaman sizin ve can güvenliğiniz açısından çok ciddi sorunlar ortaya çıkarır. Çünkü fren sistemi artık eskisi gibi sağlıklı çalışmıyor demektir. Fren servosu (westinghouse) arızası belirtileri ise şöyledir.

İlginizi Çekebilir : “Fren Balatası Ne Kadar Değişir?

  • Fren pedalının şişmesi
  • Aracın fren hidrolik yağı eksiltmesi
  • Fren mesafesinin uzaması
  • Frenlerin anında kızaklamaya başlaması.
  • Fren pedalı ayarının bozulması
  • Frenlerin çok dipte tutması

Fren Servosu (Westinghouse) Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Westinghouse çok karmaşık bir yapıda olduğu için oldukça pahalı bir parçadır. Aslında kolay kolay arıza yapmaz. Hatta bir çoğu otomobilin ömrüyle aynı ömre sahiptir. Ancak diyelim ki bir şekilde arıza yaptı ve değiştiştirilmesi gerekiyor. Bunun için önce aracınızın marka ve modeline uygun servo almak zorundasınız. 2023 yılı için westinghouse fiyatı 2.000 ile 10.000 lira arasında değişmektedir. Değişimi bazı araçlarda çok zahmetlidir. Hatta çok yeni araçlarda motorun yerinden sökülmesi gerekebilir. Bu da işçilik ücretinin çok değişkenlik göstermesine neden olur. Westinghouse Tofaş’ta açıkta bulunduğu için daha kolay değiştirilirken bir Opel’in motor bloğunun sökülmesi gerebilir. Bu sebeple Westinghouse değişimi işçilik ücreti 750 ile 3 .000 lira arasında değişebilir. Sonuç olarak fren servosu (Westinghouse) değişimi maliyeti 2023 yılı için 2750 ile 13.000 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top