Kalorifer Hortumu Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Otomobillerin ısıtma sisteminin aktarma parçalarından bir tanesi olan kalorifer hortumu ne kadara değişir? Kalorifer hortumu fiyatı ne kadar? Kalorifer hortumu değişimi işçilik ücreti ne kadar? Kısaca 2023 yılı için kalorifer hortumu değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

kalorifer hortumu degisimi ne kadar fiyati

Kış aylarında aracınızın kaloriferi olmasaydı yolculuk yapmanız imkansız hale gelirdi. Çünkü metal çabuk ısınan ve soğuyan bir maddedir. Hatta dışarıda hava sıcaklığının -5 derece olduğunu düşünürseniz bunun arabanın içinde -10 olarak hissedileceğini bilmelisiniz. Çünkü metal sıcaklığı katlayarak aktarır.

İlginizi Çekebilir : “Direksiyon Kutusu Tamiri ve Değişim Fiyatı Ne Kadar

Bunun önüne geçmek için otomobillerde kalorifer sistemi kullanılır. Araç kaloriferi aracın ısınan motor soğutma suyu ile çalışır. Çalışma şekli aynen şu şekildedir. Motorda ısınan su radyatöre gönderilirken bir “T” hortum vasıtasıyla torpidonun hemen içinde bulunan kalorifer peteğine gelir. Alüminyum veya bakır alaşımdan yapılan kalorifer radyatörü (peteği) sıcaklığı fan yardımıyla aracın içine iletilir. Motor ile kalorifer peteği arasında suyun geçtiği kanala ise kalorifer hortumu adı verilir. Sert kauçuk malzemeden yapılan kalorifer hortumunun yaklaşık olarak 50 bin kilometre kadar bir kullanım ömrü vardır. İçinden sürekli sıcak su geçtiğinden zamanla sertleşir ve çatlar. Su sızıntısına neden olduğu için aracının motorunun susuz kalmasına ve hararet yapmasına neden olabilir. Bu sebeple aracınızın kalorifer hortumu mutlaka zamanı geldiğinde değiştirmelisiniz. Kalorifer hortumu patladığı zaman zaten aracınız susuz kalacağından hararet yapacaktır. Ancak çatladığında su azar azar gidecektir. Ayrıca sistem hava yapacağı için aracınızın kaloriferi eskisi kadar iyi ısıtmayacaktır.

Kalorifer Hortumu Ne Kadara Değişir? Değişim Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Kalorifer hortumu değişimi ne kadar sürer diye soracak olursak ustanız yaklaşık 1 saatlik bir süre içerisinde değiştirecektir. Ancak değişimi sırasında motor suyu boşalacağından yeni antifrizli su koydurmak zorundasınız. Kalorifer hortumu fiyatı 50 ile 250 lira arasında değişmektedir. Bunda hortumun kalitesi önemli rol oynar. Ancak değişimi sırasında mutlaka kaliteli hortum tercih edin. Çünkü özellikle Çin malı hortumlar çok dayanıksız oluyor. Kalorifer hortumu değişimi işçilik ücreti ise 150 liradır. Sonuç olarak kalorifer hortumu değişim maliyeti 2023 yılı için motor suyuna 150 lira, hortum ücreti 250 lira ve işçilik ücreti ise 150 lira olmak üzere toplamda 550 lira para tutacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top