Kapı Açma Kolu Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Aracınızın kapıları açmak için mevcut olan kol ne kadara değişir? Kapı kolu fiyatı ne kadar? Kapı kolu değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için kapı açma kolu değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Kapı açma kolu aracınızın kapılarını açmak için kullanılan bir parçadır. Her iniş ve binişte muhakkak kapı kollarını kullanırız. Özellikle kışın buz tutma nedeniyle kırılan kapı kolları araç sahiplerini zor durumda bırakabilmektedir. Sürekli açılıp kapandığı için en ufak bir zorlama sırasında kırılabilir. Bu durumda kapı açma kolunu değiştirmeniz gerekecektir. Çünkü kırıldığı zaman aracınızın kapısını açamaz hale geleceksiniz. Otomobillerin kapı kolları çok farklı özellikler barındırabilir. Özellikle lüks ve pahalı araçlarda parmak izi okuyan kapı kolları bile vardır. Bu durumda değişim maliyeti de artacaktır. Yani Tofaş’ın kapı açma kolunu değiştirmekle Mercedes’in değiştirme maliyeti aynı değildir ve arasında bir uçurum vardır.

İlginizi Çekebilir : Kaput Açma Teli Değişim Fiyatı Ne Kadar

Kapı Açma Kolu Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Kapı açma kolu değişimi için aracın ilgili kapısının iç döşemesinin sökülmesi gerekir. Çünkü kolu orada tutan cıvata kapı içinde yer almaktadır. Eğer aracınızın Renault 9, Lada Samara veya Tofaş gibi basit bir kapı açma koluna sahipse değiştirilmesi kapı açma kolu fiyatı ve işçilik ücreti dahil 300 lira civarında tutacaktır. Ancak daha lüsk ve pahalı araçların kapı açma kolu 10.000 liraya kadar çıkabilir. Ayrıca sökülmesi sırasında çok fazla işçilik gerektiği için ustanız 1.000 lira işçilik ücreti isteyecektir. Kısaca kapı açma kolu değişimi maliyeti 2023 yılı için 350 ile 11.000 lira arasında değişen bir para tutacaktır.

Kapı açma kolunun kırılmasının en büyük sebebi kışın buz tuttuğu zaman açmak için zorlamaktır. Açılmayan kapıyı asla zorlamayın. Çünkü soğuk nedeniyle sertleşen kol baskı uyguladığınızda kolayca kırılabilir. Bunun yerine hafif ılık bir su ile buzu çözüp ondan sonra açmanız sizin faydanıza olacaktır. Hatta kol kırılmasa bile kilit mekanizmasının zarar görmesine neden olabilir. Eğer imkanınız varsa kış aylarında aracınızı kapalı otoparkta tutmak sizin faydanıza olur.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top