Kaput Açma Teli ve Kolu Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Aracınızın motorunu örten kapak olan kaput açma teli ve kolu ne kadara değişir? Kaput açma kolu ve teli fiyatı ne kadar? Kaput açma kolu ve teli değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için kaput açma kolu ve teli değişim maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Aracınızın kaportasında pek çok açılır kapanır parçalar bulunmaktadır. Bunlara kapılar, bagaj kapağı ve kaput en iyi örnektir. Kaput haricinde tüm kapaklar anahtar yardımıyla açılıp kapatılabilirken, kaput aracınızın içinde bulunan bir kol yardımıyla açılır. Siz kolu çekersiniz ve kaput tık edip bir miktar yukarı kalkar. Bundan sonra kaputu yanına giderek kendiniz açabilirsiniz.

Kaput açma için gerekli olan mekanizma şu şekilde çalışmaktadır. Kaputu bir kilit sistemi sıkıca kapalı vaziyette tutar. Siz aracınızın direksiyonun altında bulunan kolu çekersiniz. Bu sırada kola bağlı bir şekilde gergin halde bulunan tel, sizin kolu çekmenizle birlikte kaput kilidini gerdirir. Sonuç olarak aracınızın kaputunu açabilirsiniz. Ancak bu tel kopabilir veya kaput açma kolu kırılabilir. Bu durumda değiştirmeniz gerekecektir. Çünkü aracınızın motor kısmını sürekli kontrol etmek zorundasınız. Ayrıca değiştirilmesini asla ihmal etmemelisiniz. Örneğin aracınıza zorunlu bir şekilde su koymak zorunda kalırsanız kaputu açamayacağınız için size zorluk çıkartacaktır. Zaten değiştirilmesi çok pahalı ve zor bir tamir işlemi olmadığı için asla ihmal etmeyin.

İlginizi Çekebilir: Kaput Boyama Fiyatı Ne Kadar

Kaput Açma Kolu ve Teli Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Kaput açma halatı bildiğimiz bisiklet frenlerinde kullanılan telin aynısıdır. Bu halat ortalama 1.5 metre uzunluğundadır. Ayrıca genelde kol ile birlikte set halinde satılmaktadır. Kaput açma teli ve kolu fiyatı 100-200 lira arasında değişen bir fiyata satılmaktadır. Ustanız ise kaput açma kolu ve halatı değişimi için 200 lira işçilik ücreti isteyecektir. Sonuç olarak kaput açma kolu ve teli değişimi maliyeti 2023 yılı için 300 ile 400 lira arasında bir para tutacaktır.

Bazı sürücüler kaput açma halatı bozulduğunda veya kolu kırıldığında kaputu kastırarak teli eliyle tutar ve gerdirerek açarlar. Bunu sürekli yapmanız durumunda kaput menteşeleri gevşeyecek ve aracınızın kaportasında eğikliğe neden olacaktır. Her ne olursa olsun tel değişimi bir an önce yaptırmanız sizin faydanıza olacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top