Kaput Amortisörü Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Bazı otomobillerin motor kapağının sabit durmasını sağlayan kaput amortisörü ne kadara değişir? Kaput amortisörü fiyatı ne kadar? Kaput amortisörü değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için kaput amortisörü değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

Genelde otomobillerin kaput kapağını açtığınız zaman bir demiri kaputa sabitlersiniz ve açık kalmasını sağlarsınız. Ancak bazı araçlarda özellikle lüks ve premium sınıf modellerde kaputun açıldıktan sonra kendi kendine açık kalmasını sağlayan amortisör sistemi kullanılmaktadır. Hatta bu özellik ucuz arabalarda sadece Lada Vega’da vardır. Kaput amortisöründe hidrolik teknolojisinden yararlanılmıştır. Bir çubuk ve boru içerisinde bulunan hidrolik yağ siz motor kapağını kaldırmaya başladığınızda genleşir. Bu sayede oluşan basınç kaputun havada kalmasını sağlar. Oldukça basit bir düzenek olan kaput amortisörü zamanla gücünü yitirir. Çünkü yağ sızıntısı gibi şeyler amortisörün tutma kabiliyetini yitirmesine neden olur. Amortisörlerin kenarlarında yağ sızıntıları görürseniz artık contadan kaçırıyor demektir. Tamir edilemeyen bir parça olduğu zaman değiştirilmesi gerekir. Genelde aracınızda sağ ve sol olmak üzere iki adet amortisör bulunur. Benim tavsiyem değiştirirken ikisini birden değiştirmeniz yönünde. Çünkü sağlam olan çok yük çekmiştir ve kısa zaman sonra arıza verecek diğer yeni amortisörün ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Bu yüzden çok pahalı bir parça olmadığı için varsa çift olarak değiştirmeniz sizin faydanıza olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Bagaj Amortisörü Değişim Fiyatı Ne Kadar

Kaput Amortisörü Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Kaput amortisörü değiştirilmesi çok zor olmayan bir parçadır. Motor kısmının kenarlarında vida ile sabitlenmiş şekildedir. Ancak daha önce değiştirmediyseniz bir ustadan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır. Değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız en fazla 1 saatlik bir süre içerisinde değişimi tamamlanacaktır. Kaput amortisör fiyatı tane başına 100 liradan başlar ve 300 liraya kadar çıkabilir. Değiştirilmesi için ustanız 200 lira işçilik ücreti isteyecektir. Sonuç olarak 2023 yılı için kaput amortisörünü değiştirmenin maliyeti 300 ile 500 lira arasında bir para tutacaktır.

Başta dediğimiz gibi asla değiştirirken tek olarak değiştirmeyin. Çünkü arızalı olan amortisör nedeniyle kaputun tüm yükü tek amortisörde kalmıştır ve onun ömrünü kısaltmıştır. Bu durum yeni aldığını amortisörün ömrünü bir hayli kısaltacak durumdur.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top