Karter Contası Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Yağlama sisteminin deposu konumunda bulunan karter contası ne kadara değişir? Karter contası fiyatı ne kadar? Karter contası değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için karter contası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

karter contasi degisimi fiyati

İçten yanmalı motorların çalışırken mutlaka yağlanması gerekir. Eğer bir motorda yağlama olmazsa aracınız bir kaç metre duracak ve yatak saracaktır. Bu yüzden bir otomobilde yaklaşık olarak 3.5 ile 5 lira arasında motor yağı bulunmaktadır. Motor yağı araba çalışmazken, motor bloğunun altında bulunan karter adı verilen bir depoda bulunur. Motor çalışırken, yağ pompası motorun içine doğru buradan aldığı yağı pompalar. Böylelikle aracınızın yağlaması sağlanmış olacaktır.

İlginizi Çekebilir : “Karter Tapası Diş Açma ve Değiştirme Fiyatı Ne Kadar

Karter motor bloğuna vida yardımıyla monte edilmiş bir halde durmaktadır. Ancak motor ile arasında yağ sızdırmazlığını sağlaması için bir kauçuk veya metalden conta bulunmaktadır. Eğer aracınızın karter contası zarar görürse yağ sızıntısına neden olur. Bu da fark etmezseniz aracınızın motorunun yağsız kalmasına neden olabilir. Eğer otomobilinizi park ettiniz ve motor çalışmazken altından yağ damladığını görüyorsanız karter contası kaçırıyor demektir.

Karter Contası Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023 

Karter contası değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız, ustanız aracınızı lifte kaldırıp contayı değiştirmesi yaklaşık olarak 1 saatlik bir süre alacaktır. Karter contası fiyatı 100 ile 200 lira arasında bir paraya satılmaktadır. Ustanız ise karter contası değişimi işçilik ücreti için 150 lira alacaktır. Sonuç olarak 2023 yılı için karter contasını değiştirmenin maliyeti 200 ile 350 lira arasında bir tutacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus karter söküldüğü zaman motor yağının dışarı akacağıdır. Asla ve asla karter dışına çıkmış yağı yeniden kullanmayın. Bunun için yeni motor yağı almalısınız. Bugün 4 litre motor yağı 400 işe 500 lira arasına satılmaktadır. Bu sebeple maliyet motor yağı fiyatı nedeniyle artacaktır.

Aracınızın altına her damlayan yağ karterden olmayabilir. Çünkü aracınızda motor yağı dışında pek çok yağ kullanılır. Bu sebeple motor yağı olduğundan eminseniz kesinlikle karter contası kaçırırken kullanmayın. Yolda giderken conta tamamen kendini bırakabilir ve motor yağsız kalır. Yağsız kalan bir motor 1 kilometre bile gidemez ve yatak sarar.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top