Komple Egzoz Borusu Değişim Fiyatı ve İşçilik Ücreti – 2023

Fosil yakıtlarla çalışan araçların hepsinde bir egzoz borusu bulunur. Peki ya egzoz borusu değişimi ne kadar? Susturucu dahil komple egzoz borusu fiyatı ne kadardır? Egzoz borusu değişimi işçilik ücreti ne kadar? Kısaca 2023 yılı için egzoz borusu değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

egzoz borusu degisimi ne kadar

İçten yanmalı motorlarda fosil yakıtlar bulunur. Günümüzde en çok tercih edilen yakıt türleri dizel (motorin), benzin ve LPG’dir. Bu yakıtların hepsi bir patlama oluşturarak yanarlar. Motorda yandıktan sonra ortaya çıkan egzoz gazı önce egzoz manifolduna oradan egzoz borusuna gönderilir ve havaya salınır. Egzoz gazı çok sıcaktır. Hatta bazı yüksek devirlerde çalışan araçların egzoz borularının sıcaktan kızardığı bile görülebilir. Egzoz borusu aracın altında dışarıda korumasız bir şekilde bulunur. Sürekli sıcak, soğuk, su ve kir gibi şeylere maruz kalır. Ayrıca aracın altına alınan darbelerde kırılabilir. Ayrıca pas ve korozyon nedeniyle zamanla çürür. Bu durumda değiştirilmesi gerebilir. Ülkemizde araç sahipleri egzoz borusu pahalı olduğu için genelde kısmı olarak değiştirmeyi tercih ederler. Ancak çürümüş bir egzoz borusunu komple değiştirmekten başka çareniz yoktur. Eğer aracınızda yakıt tüketimi arttıysa, egzozdan kamyon gibi ses çıkartmaya başladıysa ve boru sürekli bir yerlerinden deliniyorsa mutlaka değiştirmeniz gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir : “Egzoz Askı Lastiği Değişimi Ne Kadar

Komple Egzoz Borusu Ne Kadara Değişir? 

Egzoz borusunu komple değiştirmeye karar verdiğiniz zamana aracınıza uygun olanı bulmanız gerekir. Çünkü manifold çıkışı her motorda farklılık gösterecektir. Ayrıca borunun uzunluğu aracın boyuna göre ayarlandığından her boru her arabaya uygun olmaz. Egzoz borusu fiyatı 1500 ile 10.000 lira arasında değişilik gösterebilmektedir. Egzoz borusu komple değişimi ortalama 2-3 saatlik bir süre almaktadır. Değişimi için işçilik ücreti olarak 400 lira civarında bir para alınmaktadır. Sonuç olarak 2023 yılı için susturuculu komple egzoz borusu değişim maliyeti 2.000 ile 11.000 lira arasında değişmektedir.

Aracınızın egzoz borusu çürümüş ise maalesef yapabileceğiniz çok bir şey yoktur. Çünkü bir gün bir yerini kaynattırdığınızda diğer gün başka bir yerinden sızıntı yapacaktır. En iyisi komple değiştirmek olmalıdır. Ayrıca başta yakıt tüketimi olmak üzere aracınızın performansını ve konforunu doğduran etkilemektedir. Bir egzoz borusunun ömrü ortalama 10 yıl kadardır. Bu süreden sonra size sürekli sorun çıkartmaya başlayacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top