Konjektör Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Adını çok duymamamıza rağmen oldukça önemli bir rol oynayan konjektör ne kadara değişir? Konjektör fiyatı ne kadardır? Konjektör değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için konjektör değişim maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

konjektor degisimi ne kadar

Konjektör günümüz otomobillerinde bulunmaz. Çünkü bunun için çok daha karmaşık olan bilgisayar destekli sistemler kullanılır. Ancak 10 yaş ve üstü neredeyse her araçta bulunan bir parçadır. Konjektör ne işe yarar diye soracak olursak. Aracınızın şarj dinamosu (alternatör) elektrik üretirken sürekli olarak voltaj değişiklikleri olur. Eğer alternatörün ürettiği elektrik doğrudan donanımlara gitseydi aracınız sürekli sigorta attıracak veya bazı özellikleri devamlı olarak yüksek ve alçak gerilime bağlı olarak arıza yapacaktı. İşte bu durumun önüne geçmek için konjektör kullanılmaktadır.

İlginizi Çekebilir : “Şarj Dinamosu (Alternatör) Değişimi ve Tamiri Ne Kadar

Konjektör, tıpkı bir şarj adaptörü gibi çalışır. Görevi alternatörden gelen elektrik voltajını 12 volta sabitleyerek aracın yüksek gerilimden zarar görmesini engellemektir. Aracın motor devri arttıkça voltaj seviyesi de artış gösterebilir. İşte bu gibi durumların önüne geçmek için konjektör kullanılmaktadır. Aracınızda konjektörün arıza yaptığı anlamanın yolları ise “sürekli akü bitmesi, aracın devamlı olarak sigorta attırması, akü lambasının yanması, akünün şarj olmaması ve kablo yanması” olarak gösterilebilir. Hatta çalışmayı tamamen bıraktığı zaman şarj sistemi devre dışı kalacağından yolda kalacağınızı unutmamalısınız. Bu sebeple arıza yaptığında zaman kaybetmeden değiştirilmesi gerekmektedir.

Konjektör Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Konjektör arıza yaptığı zaman tamir edilemeyen bir parça olduğundan yenisi ile değiştirmeniz faydanıza olacaktır. Konjektör fiyatı aracın marka ve modeline göre değişiklik göstermekle birlikte 300 ile 750 lira arasında değişmektir. Değişimi çok uzun sürmez. Ustanız yaklaşık 1 saatlik bir süre içerisinde rahatlıkla değiştirecektir. Konjektör değişimi işçilik ücreti ise 200 lira civarındadır. Kısaca 2023 yılı için konjektör değişimi maliyeti 500 ile 950 lira arasında bir para tutacaktır.

Konjektör ile ilgili başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Aracımda bir gün klima bozuluyor, bir gün far patlıyor bir gün başka bir donanım arıza veriyordu. Ben sürekli sadece bozulan arızayı yaptırmak için çare ararken bir anda aklıma konjektör geldi. Çünkü değişken elektrik voltajı elektriksel donanımlara zarar veriyordu. Konjektörü değiştirdikten sonra tüm arızalarım kayboldu.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top