Krank Kasnağı Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Motorun harici parçalarından birisi krank kasnağı ne kadara değişir? Krank kasnağı fiyatı ne kadar? Krank kasnağı değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için krank kasnağı değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

krank kasnagi

Aracınızın motoru çalıştığı zaman pistonların üstünde bir patlama meydana gelir. Bu patlama sonucunda ortaya çıkan basınç pistonları aşağı iter. Pistonların altında bulunan piston kulları (biyel kolu) krank miline bağlıdır. Aşağı yukarı hareket ettikçe krank mili dönmeye başlar. Sonuç olarak aracınızın motoru çalışmış ve dönen bir mil elde edilmiştir. Bundan sonrası için krank mili şanzımana gider ve orada çeşitli dişlilerle tekerlerin dönmesi meydana gelir. Buraya kadar krank milinin ne işe yaradığını anlamış olduk.

İlginizi Çekebilir : “Alternatör Kasnağı Değişim Fiyatı Ne Kadar

Krank Kasnağı Nedir : Ancak krank mili bildiğimiz sade bir bil değildir. Yapısı “U” şeklinde olduğu için dönme sırasında sürekli olarak bir titreşim oluşturur. Eğer bu titreşim bir şekilde azaltılmazsa aracınızın motoru aşırı şekilde titrer ve kısa süre içerisinde parçaların titreşim nedeniyle çalışmaz hale gelir.  İşte bu titreşimi azaltmak için bir tür “jiroskop” olan krank kasnağı kullanılmaktadır. Krank mili döndüğü süre boyunca milin ucunda bulunduğundan kasnakta döner. Bir dönüş çapı oluşturduğundan motor titreşimleri azaltılmış olacaktır. Krank kasnağı sert plastik ve metalden yapılmıştır. Ortalama ağırlığı 400 gram kadardır. Krank kasnağı arızasının en büyük sebebi değiştirilme aralığının göz ardı edilmesi. Normal şartlarda her 100 bin kilometrede bir kasnağın değiştirilmesi gerekir. Ama ülkemizdeki sürücüler ihmal ettikleri için arıza yapana kadar bir şey yapmazlar. Krank kasnağı bozulmaya başladığı zaman, aracınızın motorunun titreşimleri artar, motor parçaları çabuk bozulur, aracınızın sık sık kayış kopartır ve motor arıza lambası yanar.

Krank Kasnağı Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Krank kasnağının değiştirilmesi sırasında V kayışı da değişirse sizin faydanıza olacaktır. Ancak değiştirmek istemezseniz sadece kasnağı değiştirebilirsiniz. Krank kasnağı değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız ustanız 1.5-2 saatlik bir süre içerisinde kolaylıkla değiştirecektir. Krank kasnağı fiyatı 500 ile 1.500 lira arasında değişen bir paraya satılmaktadır. Ayrıca değişimi için işçilik ücreti olarak 300 lira para istenmektedir. Sonuç olarak krank kasnağı değişim maliyeti 2023 yılı için 800 ile 1.800 lira arasında değişen bir para tutmaktadır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top