Krank Mili Konum Sensörü Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Krank mili konum sensörü yeni nesil araçlarda en önemli elektrik parçalardan bir tanesidir. Peki ya krank mili sensörü ne kadara değişir? Krank mili konum sensörü değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak krank mili konum sensörü değişimi 2023 yılı maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Aracınızın motoru çalışırken pistonlar yukarı ve aşağı hareket ettikçe krank mili denilen bir demir çubuğu çevirirler. Krank milinin görevi aracın motorunda üretilen enerjiyi dönme gücüne çevirerek şanzıman miline aktarmaktır. Krank mili “U” şekilli olduğu için dönmesi sırasında bir uyum ve önceden programlama olması gerekir. Çünkü Krank milinin ucunda krank dişliği bulunur. Bu dişli de kendisine bağlı olan kayışları çevirmek için kullanır. Ancak bu dişlinin ucunda bir sensör bulunur. Buna krank mili konum sensörü adı verilir. Dişlinin ucunda bulunan üst ölü nokta, sensörün tam hizasından geçerken düz bir manyetik alan oluşturur. Sensör krank milinin pozisyonunu belirler. Buradan alınan veriler ateşleme sıralaması ve yakıt dağıtımın ayarlanmasına kullanılır. Krank mili konum sensörü arıza yaptığı zaman aracınızın çalışması gözle görülür bir şekilde bozulacaktır. Örneği” rölantide dalgalanma, motor çekişinin düşmesi, yakıt tüketiminin artması” gibi belirtiler verir. Ayrıca her sensör arızasında olduğu gibi motor arıza lambası yanacaktır. Arıza yaptığını anlamanın en iyi yolu ise aracınızı bilgisayara bağlayıp sensörü ile alakalı olana rıza kodlarını bulmak olacaktır. Eğer krank sensörü ile ilgili OBD-2 kodları mevcut ise krank mili konum sensörünü değiştirmeniz gerekebilir.

Krank Mili Konum Sensörü Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Krank mili pozisyon sensörü fiyatı  250 ile 600 lira arasında değişmektedir. Krank mili sensörünün diğer adı volant sensörü olarak bilinmektedir. Değiştirilmesi için işçilik ücreti olarak 250 lira bir para istenilmektedir. Yani sonuç olarak krank (Volan) sensörü değişimi maliyeti 500 ile 850 lira arasında bir tutacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top