Külbütör Kapak Contası Değişim Fiyatı ve İşçilik Ücreti – 2023

Motor bloğu üstünde yer alan külbütör kapağı contası değişimi ne kadar? Külbütör kapak contası fiyatı ne kadar? Külbütör kapak contası değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Kısaca 2023 yılı için Külbütör kapak contası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

kulbutor kapak contasi degisim fiyati

Tipik bir motor iki parçadan oluştur. Bunlardan biri motor alt bloğu, diğeri ise üst kapaktır. Motor bloğu içerisinde pistonlar ve krank mili gibi parçalar bulunurken, üst kapak yani silindir kapağında subaplar ve eksantrik mili bulunmaktadır. Subaplar emme ve egzoz olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Emme subapları motora hava çekilirken açık, egzoz subapları ise yanmış hava/yakıt karışımı sonucunda ortaya çıkan gazın dışarı atılmasında açılırlar. Ayrıca eksantrik mili bu açılıp kapanma işlemlerinin ayarlayan bir mildir. Bu parçaların hepsi sürekli olarak hareket halinde oldukları için yağlanması gerekmektedir. Ayrıca subaplar ve eksantrik milinin dışardan gelebilecek toz ve kir gibi şeylerden uzak olması gerekir. İşte bunun sağlanması için araçlarda külbütör kapağı adı verilen bir şey vardır. Külbütör kapağının görevi, üst kapakta bulunan tüm parçaların yağlanması sırasında bir depo vazifesi görmektir. Ayrıca kir ve toz gibi şeyleri uzak tutmaktır.

Silindir kapağı ile külbütör arasında sızdırmazlık sağlayan bir kauçuk conta vardır. Eğer bu conta eskir ve kaçırmaya başalarsa aracınızın motoru yağ eksiltecektir. Çünkü yağ motorun üstüne sızmaya başlayacaktır. Eğer kapak kenarlarından yağ sızdığını görüyorsanız külbütör contasını değiştirmeniz gerekmektedir. Zor bir işlem olmamasına rağmen teknik bilgi gerektirmektedir. Bu sebeple işten anlayan bir motor ustasından yardım almanız sizin faydanıza olacaktır.

Külbütör Kapak Contası Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Değiştirilmesi yaklaşık olarak 2-3 saatlik bir süre almaktadır. Külbütör kapak contasını değiştirmek için manifolt, buji ve kabloları, bobin ve enjektör gibi külbütör kapağı ile temas eden her parçanın sökülmesi gerekmektedir. Ardından kapak çıkartılır ve eski conta sökülür. Son olarak yeni conta takılır ardından sökülen parçalar yerine sağlam bir şekilde sabitlenir. Külbütör kapak contası fiyatı 100 ile 400 lira arasında değişmektedir. Ustanız değişimi için 300-400 lira bir işçilik ücreti alacaktır. Yani 2023 yılı için külbütör kapak contasının değişim maliyeti 400 ile 1.000 lira arasında bir para tutacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top