Manuel Fan Açma Düğmesi Yaptırma Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Özellikle eski araçlar olması gereken bir düğme olan manuel fan açma düğmesi ne kadara yapılır? İçerden elle açılan fan düğmesi taktırma fiyatı ne kadar? Manuel fan anahtarı takma işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak aracınıza 2023 yılı için manuel fan düğmesi taktırma maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

manuel fan dugmesi yaptirma fiyati

Aracınızın fanı soğutma sistemi açısından çok önemli bir görev görür. Sistemin nasıl çalıştığını fanın nasıl devreye girdiğini anlamanız sizin açınızdan çok faydalı olacaktır. Aracının motor suyu sıcaklığı belirli bir seviyeye geldiği zaman ki bu ortalama 90 derece civarlarındadır. Radyatörün altında bulunan fan müşürü suyun sıcaklığını hisseder ve fana çalışması için komut verir. Bir otomobilin radyatör fanının çalışması için fan müşürünün veya yeni araçlarda fan sensörünün tam ve doğru bir şekilde çalışması ile alakalıdır.

Ancak fan müşürü özellikle eski model araçlarda çok çabuk arıza yapabilen bir parçadır. Fan müşürü pahalı olmamasına rağmen sürücüler arıza yapana kadar değiştirmezler. Genelde yolda giderken arıza yaptığında özellikle sıkışık trafiklerde açılmayan bir fan motorun hararet yapmasına neden olabilir.

Radyatör fanının görevi, radyatör etrafında oluşan sıcaklığı oradan uzaklaştırmaktır. Bu yüzden çalışmadığı zaman aracınızın aşısı sıcaklığa bağlı olarak hararet yapacak. İlk olarak üst kapak contası yanacak daha fark etmezseniz bir kaç dakika içerisinde aracınızın motoru yanacak ve yatacak saracaktır. Hatta alev alıp arabanızın yanmasına bile neden olabilir.

Manuel Fan Düğmesi Ne Kadara Taktırılır?

Manuel fan düğmesi yaptırmak ne kadar sürer diye soracak olursanız bu işlem oto elektrikçide yaklaşık olarak 2 saatlik bir işçilik süresi içinde yapılacaktır. Manuel fan düğmesi taktırmak için ustanız öncelikle fan motoru ile aracın içinde bir elektrik tesisatı çekecektir. Ardından aracın içinde fanı sizin istediğiniz zaman devreye sokabilmeniz için bir düğme yani anahtar takacaktır. Bunun sonucunda siz aracınızın fanını manuel olarak istediğiniz zaman çalıştırabileceksiniz. Manuel fan açma düğmesi yaptırma fiyatı 2023 yılı için 300 lira işçilik ücretine mâl olmaktadır.

Ancak şunu asla unutmayın. Aracınızın fan motoru sürekli çalışırsa kısa sürece aşırı sıcaklığa bağlı olarak yanacaktır. Bu sebeple manuel yani elle açılabilen fan düğmesi taktırdığınızda aracınız hararet yapmadan asla devreye almayın. Bunun yerine düşük sıcaklıklara göre ayarlanmış yazlık fan müşürü taktırmanız daha faydalı olacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top