1. Anasayfa
  2. İnceleme

Mazda 626 GD (1987-1991) Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Mazda 626 GD (1987-1991) Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
0

Japon otomobil üreticisi Mazda’nın 1987 ile 1991 yılları arasında üretip sattığı modeli olan 626 GD nasıl bir araba, alınır sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Mazda 626 GD inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

mazda 626 gd

Japon otomobil üreticisi Mazda özellikle Amerika ve Japonya’da çok fazla tercih edilen bir markadır. D segmentinde modeli olan 626’nın ülkemizde resmi olarak satılan ilk versiyonu ise GD kasa olarak geçmektedir. 1987 yılında üretilmeye başlamış olsa da ülkemizde 1990 yılında satışa sunulmuştur. 1 yıl boyunca satıldıktan sonra 1992 yılında yerini Mazda 626 GE serisine bırakmıştır.

Mazda 626 GD (1987-1991) Nasıl Bir Araba?

626 aslında ilk olarak 1982 yılında üretilmeye başlamış olsa da Türkiye’ye gelişi 1990 yılını bulmaktadır. D segmenti yani orta-üst sınıf bir model olan 626’nın 5 kapılı hatchback ve sedan kasa tipleri bulunmaktadır. Sedan olanları ülkemizde daha fazla tutulmaktadır. Donanım paketi olmamasına rağmen büyük farklar vardır. 1991 model bir 626’da klima, elektrikli camlar ve aynalar, hidrolik direksiyon, kapı içi aydınlatmaları, dört cam otomatiği ve ön kol dayama gibi özellikleri mevcuttur. Ayrıca 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzıman seçeneği mevcuttur. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak

1.6 Benzinli : Az yakıyor diye düşünülebilir ancak 626’nın kasasının ağır olması sebebiyle hiçte öyle değildir. Bu motora sahip bir tanesini almanızı asla önermiyor. Hem performans olarak çok düşük hem de yakıtı fazladır. 75 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 12.5, şehir dışında 7 litre yakıt tüketimi vardır. LPG ile uyumlu bir motordur. Karbüratörlü olan bu motor sanıldığı kadar sorunsuz değildir. Özellikle sıcak havalara hiç dayanıklı değildir.

2.0 Benzinli :  En çok tutulan motor seçeneğidir. 2.0 litre hacimli olmasına rağmen sanıldığı gibi çok performanslı değildir. Hatta 2.0 litrelik motorlar arasında en güçsüz ve düşük performanslı olanı diyebilirim. 90 beygir ve 130 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 11.5, şehir dışında 6 litre yakıt tüketimi vardır. LPG ile uyumlu bir motordur.

Mazda 626 GD Hatchback
Mazda 626 GD Hatchback

Mazda 626 GD Kullanıcı Yorumu

1991 model bir tanesini alıp 1 yıl boyunca kullandım. Ancak şunu baştan söyleyim ki aldığım 626 çok temiz olmasına rağmen çok fazla arıza açtı. Öncelikle size pozitif yönlerinden bahsederek başlayım. İçi oldukça kaliteli malzemeden yapılmıştır. Ön göğüs ve torpido üstünde deri benzeri bir kaplama malzemesi vardır. Ayrıca çatlama ve solma gibi şeyler olmuyor. Kapı içlerinde koltuk döşeme rengine uyumlu kadife döşemeye yer verilmiştir. İçine oturduğunuzda kaliteli bir yapısı dikkat çekiyor. Arka diz mesafesi yeterli uzunluktadır. Ayrıca geniş bir iç mekana sahiptir. Arka koltuklarında 3 yetişkin rahatlıkla yolculuk yapabilir. Ön tarafı da geniştir. Koltuklarda yan bel desteği mevcuttur. Direksiyonu hidroliktir ve oldukça yumuşaktır. Kliması çalışıyorsa eğer arabanın için kısa sürede buz gibi yapar. Şimdi biraz da negatif yönlerinden bahsedelim. Ben aldığım günden sattığım güne kadar kendi parası kadar para harcadım. Neredeyse her gün beni sanayiye götürdü. Mazda motoru sağlam derler ama bu durum öyle değildir. Çok narin bir motora sahiptir. Ayrıca motor krank yatakları çok ince olduğu için çabuk aşınıyor. Bu durum motorunun kısa ömürlü olmasına neden oluyor. Enine biraz geniş olduğu için park ederken dikkatli olmanızda fayda var. Yanda duran araba ve şeylere sürtebiliyorsunuz. Yol tutuş olarak çok üstündür, bugün daha bir kaç yaşında olan pek çok arabadan daha oturaklı bir otomobildir. Altı yere yakındır bu yüzden köy yollarında kullanırken çok dikkatli olmanızda fayda var.

mazda 626 gd ici

Mazda 626 GD Alınır Mı?

Eğer bu arabalardan bir tanesini alacaksanız mutlaka geçmişini bildiğiniz bakımlı ve motoru yapılmış bir tanesini almaya özen gösterin. Ya değilse sizi sanayide çok fazla uğraştıracak bir araba. Yedek parçaları bulunuyor mu diye soran çok oluyor. Ben bulmakta zorlanmadım. En azından Ankara’da rahatlıkla bulunuyor ama parça fiyatları biraz pahalı. İkinci el piyasası çok zayıftır. Siz internette yazılan fiyatlara çok fazla aldırmayın. Çok daha düşüğüne fit olacak satıcılar mevcut.

Kaynak: otogenel

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 1
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir