Motor Yağı Sıcaklık Sensörü (EOT) Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Otomobillerin motor ve bileşenlerinde onlarca sensör bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de motor yağı sıcaklık sensörüdür. Peki ya motor yağı sıcaklık sensörü ne kadara değişir? Motor yağı sıcaklık sensörü fiyatı ne kadar? Motor yağı sıcaklık sensörü değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Kısaca 2023 yılı için motor yağı sıcaklık sensörü değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

motor yagi sicaklik sensoru degisimi fiyati2023

Motor içerisinde sürekli hareket eden parçalar vardır. Ayrıca yanma meydana gelmektedir. Hareket demek sıcaklık demektir. Bunun üstüne birde motor içerisinde yanan yakıtın sıcaklığı eklenince muazzam bir ısı artışı görülür. Bunun önüne geçmek için motor soğutma sistemi kullanılmaktadır. Bir motorun normal çalışma sıcaklığı 85 ile 95 derece arasında olmalıdır. Motor yağınında bu sıcaklıklarda olması gerekir.

İlginizi Çekebilir: Yağ Basınç Sensörü Değişim Fiyatı Ne Kadar

Motor yağı sıcaklık sensörü (EOT) tüm otomobillerde bulunmaz. Genelde yüksek beygirli performans araçlarında yer alır. Görevi ise motor yağının sıcaklığını ölçüp motor kontrol ünitesine (ECU) bilgi vermektedir. Çünkü bildiğimiz motor yağı 130 dereceden sonra kaynamaya başlar ve incelir. Bir su halini aldıktan sonra ise yağlama özelliği kaybeder. Sonunda da yağsız kalan motor yatak sarar. Bunun önüne geçmek için bazı araçlarda motor sıcalığı sensörü bulunur. Bu sensörün yeri genelde yağ pompasının hemen üstünde yer alır. Eğer motor yağı sıcaklığı 110 derece üstüne çıkarsa motor arıza lambasını yakarak size bilgi verir. Ancak arıza yaptığı durumda aracınızın yağında ısınma olmamasına rağmen arıza veriyormuş gibi gösterilir. Bu durumda değiştirilmesi gerekmektedir.

Motor Yağı Sıcaklık Sensörü Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücret 2023

Motor yağı sıcaklığı sensörü değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız ortalama 1.5 – 2 saatlik bir süre içerisinde ustanız değişimini sağlayacaktır. Motor yağı sıcaklık sensörü fiyatı 400 ile 1.000 lira arasında değişebilir. Değişimi için işçilik ücreti olarak 250 ile 1.000 lira arasında değişen bir para istenilebilir. Bu fiyatın değişkenliğinde sensörün yeri çok önemlidir. Çünkü bazı motorlarda karterin yerinden sökülmesi hatta pompanın sökülmesi gerekebilir. Bu da değişim maliyetini artıracaktır. Yani sonuç olarak 2023 yılı için motor yağı sıcaklığı sensörü değişim maliyeti 650 ile 2.000 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top