Ön Çamurluk Boyama Fiyatı Ne Kadar? Metalik ve Sedef Çamurluk Boya Ücreti 2023

Otomobillerinde bulunan en çok boyanma ihtiyacı duyulan kaporta parçalarından bir tanesi olan ön çamurluk boyama fiyatı ve kadardır? Sağ ve Sol ön çamurluk boya ücreti ne kadar? Sonuç olarak bu yazımızda 2023 sağ veya sol çamurluk boyama maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

on camurluk boyama fiyati

Otomobillerin tekerinin üstünde bulunan kaporta parçalarına çamurluk adı verilir. Her otomobilde dört adet çamurluk bulunmaktadır. Bunlardan en çok zarar görenleri ise sağ ve sol ön çamurluklardır. Çünkü otomobil genelde ileri doğru hareket ettiği için ön çamurluklar çok daha fazla sürtme ve çarpmaya maruz kalmaktadır. Ayrıca sürekli olarak ezildiği için düzeltilmesi de gerebilir. Ön çamurluk sacı çok kalın değildir. Bir kaza sırasında en ufak darbelerde bile hemen ezilmektedir. Ayrıca araçların kaportasında metalik, sedef ve normal (metalik) olmayan boya türleri değişmektedir. Bu boyaların litre fiyatları değişik olduğu için ön çamurluk boyatma fiyatı değişiklik gösterebilir. Şimdi gelin ön çamurluk boyatma fiyatı hakkında bilgi verelim.

İlginizi Çekebilir :  “Ön Kaput Ne Kadara Boyanır

Sağ ve Sol Ön Çamurluk Boya Fiyatı Ne Kadar? Metalik ve Sedef Boyatma Ücreti 2023

Ön çamurluk boyanırken dıştan mı yoksa sökülerek bir boyanacak önce bunun tespit edilmesi gerekir. Sökmeden boyamak sizin açınızdan özellikle ikinci eli değeri açısından çok daha faydalı olacaktır. Ön çamurluk boyatma ne kadar sürer diye soracak olursanız. Aracınızın 1.5 gün kaporta boyacıda kalması gerekir. Boyanması için ustanız öncelikle boyanın diğer parçalara sıçramaması için kapatması gerekir. Daha sonra eski boyanın kazınması gerekir. Son olarak astar ve üstüne boya atılır ve parlaklık kazanması açısından verniklenir. Tüm bu işlemler için normal metalik olmayan ön çamurluk boyama fiyatı 1.250, metalik boya ön çamurluk boyama fiyatı 1.500-200 lira, ve son olarak sedef renk ön çamurluk boyama fiyatı ise 2.000 ile 2.500 lira arasında bir tutacaktır.

Aracınızın kaportasında bir boyama işlemi yapılacaksa mutlaka işinin ehli bir ustanın yapması gerekir. Eline her spreyi alan kişi boya ustasıyım diyerek dükkan açıyor. Boyama sırasında astarının iyi atılmaması boyanın atmasına neden oluyor. Ayrıca bazı ustalar boyanın üstünde pürüzler bırakıyor ve dalgalanmasına neden oluyor.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top