Ön Tampon Boya Fiyatı Ne Kadar? Metalik ve Sedefli Boyama Fiyatları 2023

Üretilen tüm otomobillerin ön tarafında tampon adı verilen kaporta parçası vardır. Peki ön tampon ne kadara boyanır? Ön tampon boyama fiyatı ne kadar? Sedefli renk ön tampon boya fiyatı ne kadar? 2023 yılı için metalik renk ön tampon boyama fiyatı ne kadar gibi sorularına yanıt arayacağız.

on tampon boyama fiyati

Bundan 40-50 yıl kadar araçların ön tamponları nikelajlı demirden yapılıyor. Ancak bu görüntü ve estetik açısından güzel görüntü oluşturmuyor. Otomobil üreticileri ise gövde rengi ile aynı tamponlar üretti. Ayıca çelik değil plastik olmaya başlardılar. Tamponun plastik olmasının sebebi en çok ufak kazalarda darbeleri alan ilk yerler olmasıdır. Tampon plastik olmasına rağmen üstünde gövde ile aynı renkte boya vardır. Örneğin bir kaldırıma park ederken veya dönüşler sırasında tampon sürtünme nedeniyle çizilebilir. Genelde lokal boya ve rötuş ile geçebilir. Ancak çok fazla darbeye maruz kalması komple boyanmasını gerektirebilir. Tampon o kadar çok darbe alan bir parçadır ki, aracınızı oto ekspertize götürdüğünüzde plastik parça diye bakmazlar bile. Aslına bakarsanız tampon boyası çok fazla takınılması gereken bir şey değildir.

İlginizi Çekebilir : “Motor Kaputu Ne Kadara Boyanır?

Ön Tampon Boyama Fiyatı Ne Kadar?

Çoğu aracın ön tamponunda sis farları ve park sensörleri bulunmaktadır. Boyanırken far yuvası ve sensörlerinde boyanması gerekir. Bu sebeple arka tampona göre biraz daha pahalı işçilik gerektirir. Öncelikle metalik ve düz renk ön tampon fiyatına bakalım. Metalik renk ön tampon boyama fiyat 750-1.000 lira arasında değişmektedir. Bunun için aracınızın 1 günden biraz fazla bir süre boyacıda kalması gerecektir. Sedefli renk boya ise maliyeti açısından biraz daha fazla olduğundan boya fiyatları 200 lira daya yüksektir. Sedef renk içerisinde küçük benekler bulunan boya olduğu için farklı özelliklidir. Sedef renk ön tampon boyama fiyatı 1.000 ile 1.250 lira arasında değişen bir fiyata yapılmaktadır. Sonuç olarak ön tampon boyatma 2023 yılı için 750 ile 1250 lira arasında bir para tutacaktır.

Ön tampon boyanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus kaporta sacı boyası ile tampon boyasının renginin birbirinin tutturulmasıdır. Çünkü farklı renkte olursa tampon sırıtıyor. Diğeri ise astarının güzel atılmasıdır. Plastik zaten boyayı üstünde çok sağlan tutan bir madde olmadığından iyi boyanmazsa tampon boyası atıyor. Bu da çirkin görüntü oluşturacağından yeniden boyatmak zorunda kalabilirsiniz.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top