Ön ve Arka Tampon Çatlak ve Kırık Tamiri Fiyatı Ne Kadar 2023

Otomobilin kaporta aksamının plastik aksamlarından bir tanesi olan ön ve arka tamponun kırık tamiri ne kadar? Ayrıca tampon çatlak tamiri fiyatı ne kadardır? Kısaca 2023 yılı için tampon tamir fiyatı ve maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

kirik ve catlak tampon tamir fiyati ve kadar 2023

Otomobilimizin dışında bulunan her türlü parçaya kaporta aksamı denilir. Genelde sac metalden yapılmasına rağmen en fazla darbe alan kısımlar olan tamponlar plastikten yapılmıştır. Eğer tamponlar eskisi gibi demirden yapılmış olsaydı bir sürücü en fazla bir yılda tampon değiştirmek zorunda kalırdı. Çünkü dönüşler sırasında park etmede aracın tamponunu sürekli olarak bir yerlere sürteriz ve çarparız. Bu durumda tamponun boyası atarken çatlayıp kırılabilir. Eğer tampondaki kırık veya çatlak çok büyük değilse araç sahipleri tamir ettirme yolunu seçerler. Çünkü bugün tampon fiyatları en az 3.000 liradan başlamaktadır. Bu sebeple tamir ettirmeniz sizin faydanıza olacaktır. Ayrıca ufak bir çatlak ve kırık için koskoca tamponu değiştirmek israf olacaktı.

kirik ve catlak tampon tamiri nasil yapilir

İlginizi Çekebilir : “Ön Tampon Boya Fiyatı Ne Kadar

Kırık ve Çatlak Tampon Tamiri Fiyatı Ne Kadar 2023

Öncelikle kırık veya çatlak tampon tamiri ne kadar sürer diye soracak olursanız. Yapılacak işlemin büyüklüğüne göre 2 saat ile 1 gün arasında bir süre tutacaktır. Tampon tamiri yapan işyerleri sanayide bir çok vardır. Çatlağın büyüklüğüne veya kırığın büyüklüğüne göre tamir fiyatı değişiklik gösterecektir. 2023 yılı için ustalar tampon kırıl ve çatlak tamirine 500 ile 3.000 lira arasında bir istemektedirler.

Bu fiyat aralığının bu kadar büyük olmasının sebebi eğer tamponda tırnak ucu kadar bir çatlak varsa boya gerektirmez ve lokal boya ile kurtarılabilir. Çatlak tamiri de zaten çok zor işlem gerektirmez. Ancak koyu ve metalik renk araçların tamponu tamiri edildikten sonra boya renginin tutması için boyanması gerekir. Bu da tamir maliyetini artıran etkenlerden bir tanesidir. Aracınızın tamponun çatlak varsa tamir ettirmeniz mantıklı. Ancak kırık tamiri için parçası eksilen yere bir yama yaparlar. Zamanla bu yama düşüyor ve kötü bir hal alıyor. Ayrıca çökme olduğu için oralarda boya çatlaklarına neden oluyor. Kırık tamponu tamir ettirmektense çıkma bir sağlam tampon alıp onu boyatmak daha mantıklı olacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır