Radyatör Fan Motoru Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Soğutma sisteminin en önemli parçalarından bir tanesi olan radyatör fan motoru ne kadara değişir? Radyatör fan motoru fiyatı ne kadar? Radyatör fan motoru değişimi işçilik ücreti ne kadar? Kısaca radyatör fan motoru değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

İçten yanmalı motora sahip araçlarda sürekli olarak bir sıcaklık mevcuttur. Motorun aşırı ısınıp ölmesini engellemek için motor soğutma sistemi vardır. Bu sistem radyatör, hortumlar ve pervaneden meydana gelir. Fan motoru ise soğutma sisteminin en önemli elemanlarından bir tanesidir. Aracınızın motoru 90 derece sıcaklığa ulaştığı zaman termostat açılır ve su soğutulmak üzere radyatöre gider. Radyatör alüminyum veya bakır alaşımdan yapıldığı için sıcak ve soğuğu çabuk iletir. Böylelikle aracınızın motor suyu sürekli olarak sabit tutulmuş olur. Ancak radyatörde biriken sıcaklığın oradan uzaklaştırılması gerekir. Bunun için fan motoru vardır. Radyatörde takılı olan bir müşür fan motorunun devreye girmesi için komut verir. Fan motorunun görevi radyatör ve çevresinde oluşan sıcaklığı oradan uzaklaştırmaktır.

İlginizi Çekebilir : Radyatör Fan Pervanesi Değişim Fiyatı Ne Kadar

Bildiğimiz sıradan bir elektrikli motordur. Bu yüzden zamanla arıza yapıp dönüş hızını kaybedebilir. Daha kötüsü ise fan motoru tamamen bozulur ve çalışmayı durdurursa aracınız hararet yapacaktır. Bu yüzden fan motorunda en ufak bile bir sorun görürseniz mutlaka hemen çözdürmelisiniz. Fan motoru genelde bozulmadan önce bir belirti vermez. Ancak bazen uğultulu çalışma şeklinde belirtiler verebilir. Sonuç olarak radyatör fan motoru çok önemli bir parçadır ve arıza yapması durumunda size çok daha pahalı sonuçlar doğurabilir.

Radyatör Fan Motoru Ne Kadara Değişir?

Radyatör fan motorunun değiştirilmesi için fazla işçiliğe gerek yoktur. Ancak ustanızın muhakkak daha önce deneyimli olması gerekir. Çünkü ters bağlanan fan motoru kabloları hararet yapmasına neden olabilir. Fan motoru fiyatı 2023 yılı için 750 ile 2.000 lira arasında değişmektedir. Ustanız fan motoru değişimi işçilik ücreti olarak 500 lira alacaktır. Sonuç olarak 2023 yılı fan motoru değiştirme maliyeti 1.250 ile 2.500 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top