Radyatör Fan Pervanesi Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Soğutma sisteminin en önemli parçalarından bir tanesi olan radyatör pervanesi ne kadara değişir? Radyatör pervanesi fiyatı ne kadar? Radyatör pervanesi değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için radyatör pervanesi değişim maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Aracınızın motoru çalışırken muazzam bir sıcaklık ortaya çıkar. Bu sıcaklığın mutlaka düşürülmesi gerekir ki motor kısa süre içerisinde ölmesin. Bunun için otomobil üreticileri motor soğutma sistemini icat etmişlerdir. Çalışma prensibi ise aynen şu şekilde. Motora ısınan su belirli bir sıcaklığa (ortalama 90 derece) geldiği zaman radyatöre gönderilir. Radyatörde soğutulan su tekrardan motora gider ve bu sayede aracınız sürekli normal çalışma sıcaklığında çalışmış olur.

İlginizi Çekebilir: Manuel Fan Açma Düğmesi Yaptırma Fiyatı

Ancak radyatör tek başına soğutma sağlayamaz. Bunun için yardımcı ekipmanlara ihtiyacı vardır. Bunlardan en en önemlisi ise radyatör fanıdır. Radyatör üzerinde takılı olan müşür suyun sıcaklığını ölçer. Eğer 90 dereceye gelirse radyatör fan motoruna elektrik sinyali gider ve çalışmaya başlar. Radyatör fan motorunun üstünde bulunan pervane dönmeye başlar. Bu sırada radyatör ve çevresinde oluşan sıcak hava oradan uzaklaştırılmış olur.  Tüm buraya kadar yazdıklarımız fan pervanesinin ne işe yaradığı ile alakalıydı. Ancak arıza yaptığı zaman kanatlarından bir tanesi kırıldığında artık soğutma sistemi çalışmıyor demektir. Bunun için fan pervanesinin değiştirilmesi gerekir.

Radyatör Fan Pervanesi Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Fan pervanesi bir davlumbaz içinde dönenmektedir. Üfleme yönü radyatör tam tersi olacak şekildedir. Fan pervanesi fiyatı aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterir. Örneğin bir Tofaş’ın fan pervanesi  150 lira civarındayken daha lüks araçların 2.000 lira kadar çıkabilmektedir. Ayrıca Ustanız değişim işçilik ücreti olarak 300 ile 500 lira arasında bir para isteyecektir. Sonuç olarak 2023 yılı için radyatör fan pervanesi değişim maliyeti 450 ile 2.500 lira arasında değişen bir para tutacaktır.

Son olarak şu asla unutulmamalıdır. Fan pervanelerinin aracın marka ve modeline göre kanat sayısı farklıdır. Herhangi bir fan pervanesi her arabaya olmaz. Örneğin 5 kanat olması gerekirken siz 3 kanat pervane takarsanız o araba hararet yapacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top