Radyatör Hortumu (Borusu) Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Radyatör borusu veya hortumu ne kadara değişir? Radyatör borusu fiyatı ne kadar? Radyatör hortumu değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Kısaca radyatör hortumu değişimi 2023 yılı maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

radyator hortumu degisim fiyati 2023

Otomobilin motoru ile radyatör arasında bir parça olan radyatör hortumu ne işe yarar öncelikle buna bir bakalım. Aracınızın motorunda sürekli olarak bir yanma meydana geldiği için yüksek derecede sıcaklık oluşur. Bunun için üreticiler aracınızda soğutma sistemini yapmışlardır. Soğutma sistemi ise şöyle çalışır. Motor belirli bir sıcaklığa ulaştığı zaman termostat açılır ve suyun soğutulmak üzere radyatöre gönderilmesini sağlar. Radyatörde soğutulan su ise tekrardan motora gönderilir. Bu suyun basıncını devirdaim pompası yerine getirir.

İlginizi Çekebilir : “Kalorifer Hortumu Değişim Fiyatı Ne Kadar

İşte motor ile radyatör arasında suyun geçtiği kanala ise radyatör hortumu diğer adıyla radyatör borusu adı verilir. Radyatör hortumu sağlam ve sert bir kauçuk maddeden yapılmıştır. Radyatör borusu sürekli olarak sıcak ve soğuğa maruz kaldığı için zamanla sertleşir. Ayrıca soğutma sistemindeki basınç nedeniyle devamlı olarak sert koşullar altında bulunur. Tüm bu etkenler bir araya geldiği için radyatör hortumu çatlayabilir veya patlayabilir. Bunun sonucunda aracınızda motor suyu azalacaktır. Hatta tamamen patladığı zaman motor susuz kalacağından kısa süre içerisinde aracınız hararet yapacaktır. Eğer aracınızın altında en ufak bile bir su damlası görürseniz mutlaka sızıntının nereden olduğunu bulmalısınız. Çünkü ufak sızıntılar kısa süre içerisinde daha büyük su kaçaklarına neden olacaktır. Radyatör borusu ise genelde bağlantı noktalarındaki kelepçelerden olmaktadır.

Radyatör Hortumu Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023 

Radyatör hortumu alt ve üst olmak üzere iki tanedir. Bunlardan birisi giriş birisi ise çıkış borularıdır. Değiştirilmesi sırasında radyatör suyu akacağından yeni antifrizli su almak zorundasınız. Radyatör hortumu fiyatı 50-75 lira arasında bir paraya satılmaktadır. Ustanız ise değiştirilmesi için en fazla 100 lira işçilik ücreti alacaktır. Ayrıca eksilen motor suyunun yenilenmesi için 100 lirada antifriz parası vermek zorundasınız. Sonuç olarak 2023 yılı için radyatör hortumu değiştirme maliyeti 250 ile 275 lira arasında bir para tutacaktır.

Radyatör hortumu asla tamir ederek kullanmayın. Çünkü o noktadan kısa süre sonra yine kaçak verecektir. Zaten çok pahalı bir parça olmadığı için değiştirmeniz daha fazla arızalara neden olmaması açısından çok önemlidir.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top