Radyatör Şişleme Fiyatı Ne Kadar? Radyatör Şişletme Ücreti 2023

Motor su radyatörü şişleme ne kadara yapılır. Radyatör şişleme işçilik ücreti ne kadardır? Kısaca 2023 yılı için radyatör şişleme maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

radyator sisleme fiyati ne kadar 2023

Motor su radyatörü bakır ve alüminyum alaşımdan yapılmış bir parçadır. Özellikle yaz aylarında sürücüler araçlarında soğutma suyu olarak bildiğimiz çeşme suyu kullanırlar. Ancak ülkemizin çeşme suları çok kireçlidir. Radyatör içerisinde bulunan küçük su kanalları yani borular çeşme suyunun içinde bulunan kireç nedeniyle tıkanabilir. Ayrıca suyun oluşturduğu pas parçaları koparak radyatör içerisinde dolaşırken bir yerlere takılır ve orada birikir. Hepsinin sonucunda aracınızın radyatörü tıkanabilir.

İlginizi Çekebilir : “Radyatör Değişim Fiyatı Ne Kadar

Tıkalı bir radyatörü açmanın bir kaç yolu vardır. Ama yapılması gereken en iyi şey su radyatöründe yaz kış ayırt etmeksizin antifrizli saf su kullanmanızdır. Çünkü bu alacağınız öncem radyatör içerisinde kireçlenme ve paslanmayı en aza indirger. Ancak bir şekilde radyatör tıkandı ise önce radyatör tıkanıklık açıcı katkı maddesi kullanabilirsiniz. Ama yine de açılmıyorsa bu sefer sanayi de şişleme denilen işlemi yaptırabilirsiniz. Radyatör şişleme içerisinde deliklere neden olabileceği için tavsiye edilmez. Ancak radyatör değişim fiyatı çok maliyetli olduğundan araç sürücüleri şişleme yoluyla tıkanıklık açma yolunu seçeceklerdir.

radyator sisleme oncesi

Radyatör Şişleme Fiyatı Ne Kadar 2023

Aracınızın su radyatörünü şişlemek ne kadar sürer diye soracak olursanız ustanız 1.5-2 saatlik bir süre içerisinde bu işlemi halledecektir. Şişleme sanayide oto radyatör iş yerlerinde yapılmaktadır. Ustanız öncelikle aracınızın radyatörünü yerinden çıkartır. Ardından radyatörün üstünü oksijen makinesi ile keser ve yerindedir. Daha sonra hortumla su tutarken radyatör kanallarının arasına şiş sokar çıkartır. Bu sırada sürekli radyatörü ters çevirerek içerdeki pas ve kirecin yere dökülmesini sağlar. Son olarak radyatörü yeniden kaynatır ve içine kaçak olup olmadığını kontrol etmek için basınçlı hava verir. Ardından radyatör yeniden yerine monte edilerek şişlenmiş olacaktır. Sonuç olarak 2023 yılı için radyatör şişleme fiyatı olarak 250-300 lira arasında bir para alınmaktadır.

Radyatör şişleme çok sağlıklı bir şey değildir. Çünkü şişleme işlemi sırasında radyatörün kanalları incelebilir veya delinebilir. Bu durum yolda giderken radyatörün su sızdırmasına neden olabilir. En sonunda ise bir sürücünün asla başına gelmesini istemediği bir şey olan yolda kalmanıza neden olabilir.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top