Triger Gergi Bilyası (Rulmanı) Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Otomobilde bulunan en önemli kayış olan trigerin bir parçası olan triger gergi bilyası ne kadara değişir? Triger gergi rulmanı fiyatı ne kadardır? Triger gergi bilyası değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı için triger gergi bilyası değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Gergi rulmanı (bilyası) hakkında bilgi vermeden önce triger kayışının ne işe yaradığından biraz bahsedersek, bu rulmanın önemini çok daha iyi anlarız. Aracımızın pistonları yukarı aşağı hareket ederken motor içerisinde yanma meydana gelir. Bu sırada subaplar (valfler) sırasıyla bir düzen içerisinde açılıp kapanırlar. Subap senkronizasyonunu sağlayan parça ise eksantrik milidir. bu mil döndüğü süre boyunca valflerin ne zaman açılıp kapanacağını ayarlar. Eksantrik milinin dönmesi için gereken güç krank milinden sağlanır. Bunun içinde arada dönmesi yardımcı olarak bir kayış vardır. Bazı otomobillerde zincirde olabilir. İşte triger kayışının diğer adı da zamanlama kayışı olarak bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir: Triger Zinciri ve Kayışı Değişim Fiyatı Ne Kadar

Gergi Rulmanı Ne İşe Yarar: Triger kayışının üstünde dişler vardır. Çünkü asla ve aska diş atlamaması gerekir. Bir tek diş bile atlarsa zamanlama bozulacağı için aracınızın motorunun çalışmasını bozacaktır. Buna sente atlaması adı verilir. Bunun için triger kayışının sürekli olarak gergin bir halde olması gerekir. İşte bu gerginliği sağlamak için motor bloğunun üstünde bir vida ile sabitlenmiş geri rulmanı (bilyası) vardır. Bildiğimiz içi misketli bir parça olan gergi bilyası normalde triger seti içerisinde yer alan bir parçadır. Ustanız aracınızın triger kayışını değiştirirken gergi rulmanını da değiştirecektir. Ancak bazen rulman içindeki bilyalar dağıldığı zaman ses yapar. Hatta daha kötüsü trigerin kopmasına neden olabilir. Bunun için asla ve asla arıza yaptığında ihmal etmemeniz gereken bir parçadır.

Gergi Bilyası (Rulmanı) Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücret 2023

Triger gergi rulmanı değişimi için önce kayışın yerinden sökülmesi gerekir. Hazır sökülmüşten kayışı da değiştirmenizi öneririm. Ancak yazımızın konusu olan sadece bilyayı değiştireceksiniz. Triger gergi rulmanı fiyatı 60 ile 120 lira arasında değişmektedir. Ustanız değişimi için işçilik ücreti olarak 350 lira para isteyecektir. Sonuç olarak 2023 yılı için triger gergi rulmanı (bilyası) değişim maliyeti 400 ile 500 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top