Triger Kayışı ve Zinciri Değişim Fiyatı ve İşçilik Ücreti – 2023

Otomobilde bulunan en önemli kayış olan triger fiyatı ne kadar? Triger seti değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Triger kayışı değişimi kaç gün sürer? Kısaca triger kayışı veya zinciri değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

triger kayisi degisim fiyat

Otomobillerin motorunda bazı parçaları hareket ettirmek için kayış veya zincir kullanılır. Bazı araçlarda triger zinciri varken bazıları da kayış olarak yapılmıştır. Ancak her ne olursa olsun triger’in bir ömrü vardır ve değiştirilmesi gerekir. Çünkü triger çok hayati önem taşıyan bir parçadır. Öncelikle ne işe yaradığını öğrenirsek önemini daha iyi anlarız. Motorun sağlıklı çalışması için subapların çok hassas bir çalışma düzeni sergilerler. Bu sebeple eksantrik mili denilen döner parça subapları açılıp kapatır. Subapların bu açılıp kapanmasına zamanlama adı verilir. Sanayide duyduğunuz sente ayarı eksantrik mili ile subap arasındaki ilişkiyi ifade etmektedir.

Triger kayışı ve zinciri arasında çalışma şekli bakımından bir değişiklik yoktur. Kayış triger kullanılan araçlar daha performanslı ve sessiz çalışırken, zincir triger bulunan araçlar daha yüksek tork üretmektedir. Ayrıca zincirin ömrü kayışa göre 3 kat daha uzundur. Triger kayışı krank mili ile eksantrik mili arasında dönen bir kayıştır. Krank milinden aldığı gücü eksantrik milini döndürmek için kullanır. Bu yüzden triger kayışının diğer adı zamanlama kayışı olarak geçmektedir.

Triger Kayışı veya Zinciri Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti – 2023

Triger kayışı ve zinciri tek satılıyor olsa da değişirken set halinde değişmesi gerekir. Triger seti içinde “kayış, devirdaim pompası ve geri rulmanı” vardır. Çünkü devirdaim pompası dönmesi için gücünü doğrudan triger kayışından almaktadır. Değişimi ne kadar sürer diye soracak olursanız ustanız aracınızı teslim eder etmez değiştirmeye başlasa 5-6 saat bir süre alır. Çünkü değişimi sırasında bir çok parça yerinden sökülür. Ayrıca çok ince ayarlar yapılmaktadır. Bazı marka ve modellerin triger seti fiyatları ise şu şekildedir.

Marka ve Model Triger Seti Fiyatı
Tofaş (Opar Marka) 250 Lira
Ford Focus 1.5 Dizel (Dayco Marka) 1.750 Lira
Toyota Corolla AE101 (Gates Marka) 1.000 Lira
Ford Focus 1.6 Benzinli 800 Lira
Volkswagen 1.6 TDI (Bosch Marka) 2.300 Lira
Opel Astra 1.6 Benzini (Eurorepar Marka) 1.500 Lira
Renault – Dacia – Nissan 1.5 dci (Mais Marka) 1.500 Lira
Honda Civic 1.6 (Gates Marka) 1.200 Lira
Hyundai Elantra 1.6 1.500 Lira

Evet gördüğünüz gibi fiyatlar bu şekildedir. Bugün triger seti değişimi için sanayide 1.000 lira işçilik ücreti alınmaktadır. Hatta bazı karmaşık motoru olan araçlar için 2.000 liraya kadar çıkabilir. Triger seti değişimi maliyeti 2023 yılı için 1.250 lira ile 5.000 lira arasında değişecektir. Hatta daha lüks araçların mercedes, BMW ve Volvo gibi 10.000 lirayı bulacaktır.

Triger seti değişimi asla ihmal edilmeyecek bakımlardan bir tanesidir. Zaten buna ağır bakım adı verilir. Kopması durumunda aracınızın zamanlaması bozulacağından subaplar pistonlara vuracak ve aracınız motor yiyecektir. Bu yüzde değişim süresi konusunda muhakkak bilgi sahibi olmalısınız.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top