Turbo Basınç Sensörü Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Turbo şarjlı araçlarda bulunan çok önemli bir sensör olan turbo basınç sensörü ne kadara değişir? Turbo basınç sensörü fiyatı ne kadar? Turbo basınç sensörü değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak 2023 yılı için turbo basınç sensörü değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Gündelik hayatta kullanılan otomobillerde turbo çok eski değildir. Hatta günümüzde bile pek çok araba atmosferik motora sahip olarak satılmaktadır. Turbo dizellerin hepsinde bulunurken, benzinli motorların pek azında mevcuttur. Her ne olursa olsun aracınızda turbo besleme varsa performans ve güç var demektir. Ancak bu gücün oluşturulabilmesi için çok fazla parçanın bir uyum halinde çalışması gerekir.

İlginizi Çekebilir: Turbo Borusu (Hortumu) Değişim Fiyatı Ne Kadar

Turbo sisteminin çalışması aracın devrine göre değişkenlik göstermektedir. Siz gaza bastığınız zaman turbo içerisinde basınçlandırılan hava yanma odasına gönderilir. Bu sırada yakıt aynı değerde püskürtüldüğünde aracınızın şahlanır ve turbo devreye girmiş olur. İşte tüm bu basıncın ölçülmesi için “turbo basınç sensörü” adı verilen bir basınç ölçer elektronik cihaz kullanılmaktadır. Bu sensörden alınan veri anlık olarak motor kontrol ünitesine (ECU) gönderilir. ECU’da hava girişine göre yakıt enjeksiyonunu ve ateşleme zamanlamasının hızını ayarlar. Eğer turbo basınç sensörü arıza yaparsa aracınızın turbo sistemi devreye girmeyebilir. Ayrıca ambeleye kalkmak diye tabir edilen olayın gerçeklemesine bile neden olabilir. Bu sebeple aracınızda son zamanlarda turboda bir değişiklik görüyorsanız ve aynı zaman motor arıza lambası yanıyorsa, aracınızı bilgisayara bağlayıp turbo basınç sensörü ile alakalı kodları var mı diye bakmanız gerecektir.

Turbo Basınç Sensörü Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023 

Turbo basınç sensörünün yeri emme manifolduna gelen borunun hemen üstünde yer almaktadır. Değiştirilmesi ne kadar sürer diye soracak olursanız ustanız en fazla 1 saatlik bir süre içerisinde rahatlıkla değiştirecektir. Turbo basınç sensörü fiyatı 200 – 300 lira arasında değişmektedir. Ustanız ise değiştirilmesi için işçilik ücreti olarak 200 lira alacaktır. Yani sonuç olarak turbo basınç sensörü değişimi maliyeti 2023 yılı için 300 ile 400 lira arasında bir para tutacaktır. Turbo basınç sensörü her turbo olan motorda yoktur. Bu sensör genelde son 10 yıl içerisinde üretilen araçlarda yaygınlaşmıştır. Bu sebeple aracınızın kullanım kılavuzunu okursanız olup olmadığı hakkında detaylı bilgi edinmiş olursunuz.

Kaynak: otogenel

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top