Turbo Hortumu (Borusu) Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Turbo şarj sistemine sahip araçlarda bulunan turbo borusu ne kadara değişir? Turbo hortumu fiyatı ne kadar? Turbo hortumu değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Kısaca turbo hortumu değişimi 2023 maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

turbo hortumu degisimi fiyati

Turbo sistemi otomobillerde yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip olsa da günümüzde çok daha sık kullanılmaktadır. Turbo borusu değişimi fiyatı hakkında bilgi vermeden önce ne işe yaradığı konusuna bir göz atalım. Sıradan atmosferik motorlu araçların yanma odasına bildiğimiz atmosfer basıncı değerinde hava gönderilir. Ancak turbo sistemine sahip otomobillerde bu hava çnce sıkıştırılarak daha sonra motor yanma odasına gider. Böylelikle sıkışan hava daha yüksek yanmaya olanak verecek ve aracınızın tork gücü artacaktır. Ayrıca beygir gücüne etkisi nedeniyle daha hızlı gitmeye başlayacaktır. Turbo havayı sıkıştırıp yanma odasına gönderdiğinde yakıt miktarı da artacaktır. Özellikle dizel motora sahip araçların neredeyse hepsinde turbo sistemi bulunmaktadır.

Turbo motordan aynı bir parça olduğu için sıkıştırılan havanın motora gönderildiği kanala turbo borusu veya diğer adıyla turbo hortumu adı verilir. Bu hortum sağlam ve kaliteli malzemeden yapıldığı için uzun ömürlüdür. Ancak zamanla delinebilir ve sızıntıya neden olabilir. Bu durumda değiştirilmesi gerecektir. Turbo hortumunda kaçak olduğu nasıl anlaşılır diye soracak olursak.

İlginizi Çekebilir : “Fren Hortumu Ne Kadara Değişir

  • Gaza basınca ötme sesi gelmesi
  • Turbonun devreye girmemesi
  • Araç yakıt tüketiminin artması
  • Motorda tekleme ve titreme
  • Motor performansının düşmesi yani çekiş kaybı
  • Motor arıza lambasının yanması

Gibi belirtiler gösterilebilir. Eğer aracınızın turbo hortumunda bir sızıntı olduğu fark ederseniz kesinlikle o şekilde kullanmaktan kaçınmalısınız. Çünkü motora ve turbo sistemine zarar verebilir. Bu sistemlerin tamiri turbo hortumunun değiştirilmesinden çok daha pahalıdır. Turbo hortumunun patlamasının sebepleri “ani gaz vermeler, yokuşlarda aracı zorlamalar ve uzun süre yüksek devirde” kullanmak olarak gösterilebilir.

Turbo Borusu (Hortumu) Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücreti 2023

Turbo hortumu değişimi ne kadar sürer diye soracak olursak ustanız 2 saatlik bir süre içerisinde rahatlıkla değiştirecektir. Turbo hortumu ucuz bir parça değildir. Örnek olarak turbo hortumu fiyatlarına bakacak olursak.

Renault 1.5 dci turbo hortumu fiyatı : 1.750 lira

Ford 1.6 tdci turbo borusu fiyatı  : 1.950 Lira

Volkswagen 1.6 tdi turbo hortumu fiyatı : 2.500 Lira

Hyundai 1.6 crdi turbo borusu fiyatı : 2.000 Lira

Opel 1.6 CDTI turbo hortumu fiyatı : 2.000 Lira

Gördüğünüz gibi fiyatları hiç ucuz değildir. Turbo hortumu değişimi işçilik ücreti ise bugün için 300 lira civarında bir paraya yapılmaktadır. Kısaca 2023 yılı için turbo hortumu değişim maliyeti 2.000 ile 3.000 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top