Vites Kol Burcu Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücret 2023

Manuel şanzımana sahip araçlarda bulunan vites kolu burcu ne kadara değişir? Vites kolu burcu fiyatı ne kadardır? Vites kol burcu değişimi işçilik ücreti ne kadar? Sonuç olarak 2023 yılı vites kol burcu değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz. 

vites kol burcu degisimi fiyati 2023

Manuel vitesli araçlarda her sürücü vitesinin pıtır pıtır atmasını ister. Ayrıca vites kolunun öyle çok fazla sallanmaması gerekir. Bunu sağlayan parçalardan bir tanesi de vites kol burcu adı verilen bir parçadır.

Vites Kol Burcu Nedir ve Ne İşe Yarar? Vites kolu mili doğrudan şanzımana girmez. Öncesinde vites alt kol burcu denilen plastik bir parçanın içinden geçer. Bu parçanın görevi vites kolunun çok fazla sallanmasını engellemektir. Plastik bir parça olan kol burcu kırıldığı zaman vites kolunun sağa sola veya yukarı aşağı çok fazla bir şekilde sallandığını göreceksiniz. Bunun için kırıldığı zaman değiştirmeniz vites kolunun sağlam bir şekilde yerinde durmasını sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir: Debriyaj Teli (Halatı) Değişim Fiyatı Ne Kadar

Vites Kol Burcu Ne Kadara Değişir? Fiyatı ve İşçilik Ücret 2023

Vites kol burcu değişimi biraz işçilik istemektedir. Bunun için öncelikle aracınızın lifte kaldırılması gerekir. Altta vites kolunu tutan vidalar sökülür ve sonrasında kırıl kol burcu dışarı alınır. Ardından yeni aldığınız kol burcu yerine takılır ve sökülen parçalar toplanır. Vites kol burcu fiyatı 20-50 lira arasında değişen bir paraya satılmaktadır. Değişimi için ustanız 300 lira civarında bir işçilik ücreti isteyecektir. Sonuç olarak 2023 yılı için vites kol burcu değişim maliyeti 350 lira civarında bir para tutacaktır.

Son olarak şunu bilmenizde fayda var. Artık üretilen araçlarda vites kol burcu kullanılmaz. Bunun yerine yaylı sisteme geçiş yapılmıştır. Ancak Tofaş, Renault 9 ve Lada gibi eski araçlarda kullanılan bir parçadır.

Kaynak: otogenel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır