Yağ Çubuğu Ne İşe Yarar? Yağ Çubuk Fiyatı Ne Kadar 2023

Motor yağı kontrolü için kullanılan bir parça olan yağ çubuğu nedir ve ne işe yarar? Yağ çubuğu fiyatı ne kadardır? Sonuç olarak yağ çubuğu hakkında bilgi verirken 2023 yılı için yağ çubuk fiyatlarına bakacağız. 

yag cubugu degisimi ne kadar

Aracınızın motorunda yağlama olması gerekir. Çünkü yağ bir motorun en hayati sıvısıdır. Eğer aracınızda motor yağı varsa bunun bir seviyesi olması gerekir. Motor yağının her hafta mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer yağ çubuğu olmasaydı aracınızın motor yağ seviyesini öğrenemeyecektiniz. Motor yağı conta kaçakları veya motorun yağ yakması nedeniyle eksilebilir. Genelde motor yağı kritik seviyenin altına düştüğü zaman yağ lambası yanar. Ancak bu bazen çok dip düzeylerde olduğu için yağ seviyesini önceden fark edip tedbir almanız gerekebilir. Bu sebeple üreticiler motor yağının ne kadar kaldığını kontrol edebilmek için yağ çubuğunu koymuşlardır. Bir ucu karterin dibine kadar inen yağ çubuğu sayesinde motor yağının ne kadar kaldığını görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : ” Yağ Basınç Müşürü (Basınç Sensörü) Değişimi Ne Kadar

Çubuk üzerinde bulunan çizgiler yağın ne kadar kaldığı hakkında size bilgi verebilir. Ayrıca yağ çubuğunun ucunda bulunan yağ kontrol edilerek, motor yağının eskiyip eskimediği hakkında bilgi edinilebilir. Yağ çubuğu genelde metal ince bir çubuktur. Ancak bazı araçlarda plastikten yapılmıştır. Her ne olursa olsun hepsinin işlevi aynıdır. Yağ çubuğu kırıldığı zaman mutlaka yenisi ile değiştirmeniz gerekir. Çünkü yağ seviyesini öğrenmeden giderseniz aracınızın motoruna yatak bile sardırabilirsiniz. Şimdi gelin yağ çubuğu fiyatlarına bakalım.

Marka ve Model Yağ Çubuğu Fiyatı
Opel Astra 1.6 Benzinli Motor 160 Lira
Renault 1.5 Dci Dizel 120 Lira
Tofaş Şahin, Doğan ve Kartal 75 Lira
Volkswagen Passat 200 Lira
Toyota Corolla 1.6 150 Lira
Honda Civic 175 Lira
Hyundai Era ve Elantra 175 Lira
Mercedes E serisi 300 Lira
BMW 5 Serisi 300 Lira

Gördüğünüz gibi fiyatı hiçte pahalı olmayan bir parçadır. Aracın en ucuz parçalarından bir tanesi olduğu için asla ihmal etmeyin. Yağ çubuğunu değiştirmek için bir işçilik ücreti vermenize gerek yoktur. Çünkü kendinizde rahatlıkla takabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey eskisini söküp yenisini yerine takmaktır. Eğer yağ çubuğu içinde kırıldıysa mutlaka eskisinin parçasını oradan çıkartmanız gerekmektedir.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top