Z Rot Kolu Değişimi Ne Kadar? Z Rot Fiyatı ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Yürüyen aksam parçalarından bir tanesi olan z rot ne kadara değişir? Z rot fiyatı ne kadar? Z rot değişimi işçilik ücreti ne kadardır? Sonuç olarak Z rot değişiminin 2023 yılı için maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

z rot kolu ne kadara degisir fiyati

Bir aracın yürüyen aksam parçaları yol tutuş ve sürüş konforu açısından çok büyük rol oynarlar. Yürüyen aksam çok çeşitli parçaların bir araya gelmesiyle oluşur. Daha açıklayıcı olacak olursak tekerlerin yola sağlam basmasına yardımı olan sistemdir. Ayrıca rahat ve güvenli bir sürüş için çok önemlidirler. Eski otomobillerin videolarını izlediğinizde hemen devrildiklerini görürsünüz. Ayrıca yol tutuşları da çok düşüktür. Bunun sebebi süspansiyon sisteminin zayıf olmasındandır. Ancak gelişen teknoloji yürüyen kısmının daha karmaşık olmasına neden oldu. Ancak bu karmaşıklık doğru çalıştığı zaman aracın yola daha sağlam basmasını sağladı.

İlginizi Çekebilir : “Alternatör Kasnağı Ne Kadara Değişir

Z rot kolu da bu parçalardan bir tanesidir. Amortisörlere bağlı bir şekilde duran bu parçanın şekli “z” harfine benzediği için adı z rot kolu olarak bilinmektedir. Çalışma prensibi ise oldukça basit olmasına rağmen çok önemli rol üstlenmektedir. Çocukların oyuncak arabaları fırlattığınız zaman hafifçe dönmeye başlasa bile hemen devrildiğini görürsünüz. Bunu fizik kuralları ile açıklayabilir. Bir araç viraja girdiği zaman dış tarafta kalan kısma daha fazla yük biner ve iç taraftaki tekerlerde yük azalır. Eğer viraj sertleştikçe yavaşlamazsanız artık bir noktadan sonra arabanız ya yoldan çıkar ya da devrilir. Çünkü dışta kalan ve yükü göğüsleyen dış tekerler artık dayanamaz hale gelir. Z rot kolu görevi bu tür sert virajlarda aracın yükünü iç tarafa iletmektir. Yani her tekerin yola daha fazla basmasına yardımcı olur. Böylelikle otomobilinizin yol tutuşu artacaktır. Z rot kolu arıza yaptığı zaman ciddi belirtiler vermektedir. Z rot arızası nasıl anlaşılır diye soracak olursak

  • Aracın sağa veya sola çekmesi
  • Fren yapınca arabanın çekmesi
  • Çukurlardan geçerken tıkırtı sesi gelmesi
  • Yol tutuşun düşmesi
  • Virajlarda tekerlerin kaymaya bağlı olarak ötme yapması

Z Rot Kolu Ne Kadara Değişir? Z Rot Fiyatları ve Değişim İşçilik Ücreti 2023

Öncelikle değiştirmesi ne kadar sürer ona bir bakalım. Z rot kolu değiştirmek için ustanız aracınızı lifte kaldıracak ve arıza kolun bulunduğu tekeri sökecektir. Ardından bir cıvata ile tutturulmuş olan z rot kolunu değiştirecektir. Z rot kolu fiyatı 150 ile 500 lira arasında değişmektedir. Ustanız ise değişim işçilik ücreti 200 lira para alacaktır. Yani Z rot kolu değişimi maliyeti 2023 yılı için 350 ile 650 lira arasında bir para tutacaktır.

Kaynak: otogenel.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik Kopyalamak Yasaktır
Scroll to Top